Glavni odbor Dveri: Očuvanje KiM u sastavu Srbije je glavna tema 2018.

Glavni odbor Srpskog pokreta Dveri, na današnjoj sednici u Beogradu, jednoglasno je odbio ponuđenu ostavku predsednika Dveri Boška Obradovića zbog neuspeha na beogradskim izborima.

Članovi Glavnog odbora ocenili su da je Pokret dao svoj maksimum u ovom trenutku i da na takve neregularne izbore nije trebalo ni izlaziti. Bez obzira što su Dveri u koaliciji sa DJB peta politička snaga u Beogradu od 24 izborne liste  – taj izborni rezultat je nezadovoljavajući. Glavni odbor je podržao zahtev poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini da se formira anketni odbor koji bi istražio sve okolnosti beogradskih izbora i ocenio da ukoliko vlast odbije formiranje jednog takvog zajedničkog skupštinskog anketnog odbora – to najbolje govori da su izbori bili neregularni.


GO Dveri je pozdravio ponuđenu ostavku predsednika Dveri Boška Obradovića kao čin lične odgovornosti, ali je i jednoglasno odbio iz razloga što Dveri ne žele da nasedaju na režimske medijske spinove već nastavljaju opozicionu borbu u kojoj smo prednjačili i u prethodnom periodu, kako u Narodnoj skupštini, tako i na uličnim protestima protiv vlasti. Glavni odbor Dveri zatražio je od predsednika Pokreta da predloži korenite kadrovske i organizacione promene u cilju priprema za nastupajuće parlamentarne izbore kada god da oni budu raspisani, što je on i prihvatio. 




Glavni odbor je odredio i četiri prioritetna pravca političkog delovanja Dveri u 2018. godini:  

– očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije

– predstavljanje konkretnih mera porodične politike

– nova ekonomska politika obnove i razvoja domaće privrede

– nastavak borbe protiv korupcije i kriminala. 


  Glavni odbor Dveri posebno ističe da će borba za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije biti centralna tema ove i sledeće godine. Izražena je zahvalnost svim članovima Radne grupe za KiM na dosadašnjoj uspešnoj zajedničkoj saradnji i upućen otvoreni poziv za sve druge patriotske organizacije i pojedince, bez obzira na ideološke i političke razlike među nama, da se pridruže ovoj borbi. Kada je u pitanju očuvanje KiM u sastavu Srbije sve razlike među patriotskim opcijama treba da budu prevaziđene i ustupe mesto zajedničkoj saradnji. 




Što se Srpskog pokreta Dveri tiče, učinićemo sve da do toga dođe u ovoj godini, jer je za nas odnos prema KiM lakmus test za sve političke organizacije u Srbiji i samo zajedničkim snagama možemo se suprotstaviti odluci aktuelne vlasti da se zarad puta Srbije u EU odrekne KiM i potpiše pravno obavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovo.



Glavni odbor Srpskog pokreta Dveri