Српски Покрет Двери - Лого
Search
Ljig: Umesto fabrika - upravnici zgrada!

Pre par dana održana 11. sednica SO Ljig pokazala je po ko zna koji put da ljiška vlast nije kadra da rešava suštinske, nagomilane probleme, već umesto toga zamajava građane.

Čime se bavi vlast u Ljigu?


Kada bi neko sa strane pogledao dnevni red ove sednice, pomislio bi da je u našoj opštini sve sređeno, još samo da se postave upravnici zgrada, ozakoni nekoliko nelegalnih objekata i izabere javni pravobranilac.


Mi koji živimo u opštini Ljig znamo da ni izbliza nije tako. Ove sednice ne bi ni bilo da nema zakonske obaveze da se ona održi u određenom, tromesečnom roku. Tako neodgovorna i nesposobna lokalna vlast servira odbornicima teme minornog značaja, a problemi su sve veći i veći! Umesto oporavka i razvoja privrede kao glavnog izvora budžetskih prihoda, lokalna vlast pabirči novac od sve siromašnijih građana kroz „ozakonjenje“ pomoćnih zgrada, letnjih kuhinja, svinjaca, garaža… Pri tome, radi se po principu „može sve, samo platite“, koji je u ljiškoj opštini iznad zakona i propisa. Valjda na taj način misle da poprave katastrofalno lošu naplatu i tako zakrpe poneku rupu u budžetu.


Šta bi sa predizbornim obećanjima? Brže propadamo, jače boli nemaština i bolje žive oni što su nas opljačkali. Glavna aktivnost ljiških vlasti jeste da skupe pare za plate u opštini, vrtiću, školama, komunalnom…Dotle je došlo. I, naravno, da urade „nešto za sebe“, narodski rečeno, da „vajde“ dok su još tu. Što se medija tiče, bili su prisutni, ali se nisu mešali u svoj posao. O tome svedoči i izveštaj u formi priče za laku noć.


U Ljigu je i dalje medijski mrak. Ne znaju loši đaci, da zora svanuti mora!



Opštinska organizacija Dveri Ljig


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: