Boško Obradović: Zašto nema kontramera državnog rukovodstva nakon hapšenja Đurića?

Boško Obradović je istakao da zbog ozbiljnosti situacije nakon jučerašnjih događaja u Kosovskoj Mitrovici, PG Dveri traži hitnu sednicu Narodne skupštine na temu Kosova i Metohije i sednicu Odbora za Kosovo i Metohiju. Po njegovom mišljenju ne može se govoriti o bilo kakvom unutrašnjem dijalogu ako tog dijaloga nema u najvišem zakonodavnom telu.

Obradović je napomenuo da su Dveri još 15. septembra 2017. godine predale u skupštinsku proceduru Rezoluciju o AP KiM i da, s obzirom koliko je ovo aktuelna tema, ne razume zašto poslanici vlasti ne žele da ovaj dokument stave na dnevni red i da se o njemu makar razgovara.


Predsednik Dveri ističe da naše državno rukovodstvo nijednu kontrameru nije donelo nakon jučerašnjeg hapšenja Marka Đurića i dodaje da ako nakon ovih dešavanja ne bude poništavanja Briselskog sporazuma i vraćanja ove teme u okvire SB UN, gde imamo saveznike u Rusiji i Kini, to nam govori da sve ide ka potpisivanju pravno obavezujućeg sporazuma.


Po njegovom mišljenju režim Vučić-Dačić bi u tom slučaju iskoristio jučerašnje događaje da se izbore za ZSO kako bi kasnije lakše predstavili narodu potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma kojim se Srbija trajno odriče dela svoje državne teritorije. Međutim, ZSO ima vrlo malo značaja za srpske interese, jer su i ZSO i njeno formiranje deo procesa zaokruživanja državnosti lažne terorističke države.


On dodaje da su u ovom trenutku najpovoljnije međunarodne okolnosti za očuvanje KiM u prethodnih 30 godina i da zato ne razume zašto se u ovom trenutku ide ka potpisivanju ovog sporazuma i odricanju od dela svoje teritorije. Kako je rekao, narednih dana će se Radna grupa za KiM, kojoj pripadaju i Dveri, u susret prolećnom zasedanju Svetog arhijerejskog sabora obratiti SPC i svim predsednicima političkih stranaka, kao i društvenim i patriotskim organizacijama u Srbiji po ovom najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju.



Informativna služba Srpskog pokreta Dveri