Obradović: Svi politički akteri da se izjasne o pravno-obavezujućem sporazumu

Predsednik Dveri, Boško Obradović uputio je otvoreno pismo predsednicima svih relevantnih političkih, društvenih i patriotskih organizacija u Srbiji, sa jednim ključnim pitanjem – da li su protiv potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovom ili nisu.

On je istakao da bi ovakav sporazum značio priznanje nezavisnosti Kosova i dodao da su u tom pogledu pritisci Zapada na Srbiju na vrhuncu. Po njegovom mišljenju, pravi je trenutak da se svi lideri relevantnih političkih organizacija, bez obzira da li podržavaju vlast ili opoziciju, izjasne o pravno obavezujućem sporazumu jer je to lakmus test koji će pokazati da li su spremni da ostave ideološke i političke razlike i lične sujete po strani i da se ujedine zarad zaštite nacionalnih i državnih interesa. „Da li smo spremni da se dosledno borimo protiv kršenja Ustava Republike Srbije i međunarodnog prava i za očuvanje južne srpske pokrajine kao sastavnog dela Srbije?“ – upitao je Obradović.


Kako ističe, on se ovim pismom obraća i svim rodoljubivim političkim i društvenim organizacijama i javnim ličnostima sa pozivom da, bez obzira na dosadašnje ideološke i političke razlike i međusobne odnose, formiraju jedinstven nacionalni front za odbranu KiM u sastavu Srbije i spreman je da sa svima razgovara na ovu temu.


„Stav Srpskog pokreta Dveri se zna, ali ponoviću ga još jednom. Potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma je protivno Ustavu Republike Srbije i nacionalnim interesima naše zemlje.“ – rekao je Obradović na kraju obraćanja novinarima okupljenim u Domu Narodne Skupštine.



 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri