Српски Покрет Двери - Лого
Search
Niže komunalije za porodice sa troje i više dece

Srpski pokret Dveri godinama unazad ukazuje na neophodnost uvođenja mera, koje bi doprinele povećanju nataliteta. Pravi primer kako lokalna samouprava može uticati na povećanje broja najmlađih sugrađana i kako se treba brinuti o najbrojnijim porodicama je Grad Novi Sad.

Naime,Skupština Grada Novog Sada donela je odluku po kojoj će porodice sa troje i više dece, koje imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada i koje redovno plaćaju račune, imati popust na cenu komunalnih usluga. Umanjenje se odnosi na usluge koje pružaju JKP „Novosadska toplana“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“, a naplaćuje ih JKP „Informatika “ putem jedinstvenog mesečnog računa


Cena komunalnih usluga smanjena je 30% za porodice sa troje,četvoro i petoro dece, 40% za porodice sa šestoro,sedmoro i osmoro dece i 50% za porodice sa devetoro i više dece.


Još jedna pozitivna stvar, koju je novosadska vlast uradila za svoje sugrađane je da u porodicama sa troje i više dece, deca imaju besplatan prevoz. Umanjenje cene komunalnih usluga i besplatan prevoz za decu u dobroj meri mogu da relaksiraju i onako preopterećen kućni budžet najbrojnijih porodica.


Dakle, Novosađani su dokazali da se ove mere mogu realizovati.
Očekujemo od vladajuće većine u našem lokalnom parlamentu da slede navedene primere.
Zrenjaninski gradski čelnici, vi ste na potezu.



Obrad Stanović
Predsednik GrO Dveri Zrenjanin



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: