Српски Покрет Двери - Лого
Search
Predstavljeni novi članovi Predsedništva Dveri iz zapadne Srbije

Na današnjoj konferenciji za medije u Čačku, predsednik Dveri Boško Obradović predstavio je nove članove Predsedništva Dveri iz zapadne Srbije i ocenio da je ovo samo početak kadrovskih i organizacionih promena u Srpskom pokretu Dveri koje je ranije najavio.

Pored Aleksandra Tanaskovića, ekonomiste i šefa odborničke grupe Dveri u skupštini grada Čačka, novi članovi novog Predsedništva Dveri su: Milovan Jakovljević, predsednik opštinske organizacije Dveri u Ivanjici, Gordana Marinković Savović, predsednik opštinske organizacije Dveri u Požegi i odbornik Dveri u skupštini opštine Požega, i Borko Puškić, predsednik opštinske organizacije Dveri u Prijepolju i šef odborničke grupe Dveri u skupštini opštine Prijepolje.




          Milovan Jakovljević, preduzetnik i jedan od najvećih poljoprivrednih proizvođača maline u ivanjičkom kraju, rekao je da će njegov resor u Predsedništvu biti da se pokaže da su Dveri, između ostalog i politički pokret srpskog sela i seljaka i da u tom smislu tim stručnjaka radi na izradi nove strategije srpske poljoprivrede kako seljak više ne bi bio poniženi socijalni slučaj već poštovani građanin Srbije bez koga nema ni nataliteta, ni privrede, ni bezbednosti naše države.




          Gordana Marinković Savović, jedna od četiri dame u novom Predsedništvu Dveri, prosvetni radnik i jedan od organizatora protesta građana u Požegi protiv bahate i korumpirane lokalne vlasti, istakla je da će se ona baviti uključivanjem što većeg broja žena u rad Pokreta, posebno kada su u pitanju porodična i socijalna politika.




          Borko Puškić, novoizabrani predsednik Izvršnog odbora Dveri, kao svoj cilj postavio je formiranje gradskih i opštinskih organizacija Dveri u svim mestima u Srbiji, kao i da nakon sledećih lokalnih izbora Dveri budu parlamentarne u što većem broju mesta, a da u određenom broju lokalnih samouprava postanu i deo vlasti, posebno – kako je istakao – ovde u zapadnoj Srbiji, Čačku kao centru Moravičkog okruga, Kraljevu kao centru Raškog okruga i Užicu kao centru Zlatiborskog okruga. Puškić je istakao da je Beograd važan, ali ne može biti država u državi i da treba brinuti o svim delovima Srbije podjednako. Dveri žele da uključe što veći broj mladih i obrazovanih ljudi koji su budućnost našeg Pokreta i Srbije. Na kraju se Puškić zahvalio dosadašnjem predsedniku IO Aleksandru Tanaskoviću na postavljanju osnova sistema i izrazio nadu da će na tim osnovama razvoj naše političke organizacije u budućnosti biti još uspešniji.


Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: