Српски Покрет Двери - Лого
Search
Podrška Dverima iz bratske Makedonije

Početkom aprila, Goran Igić, član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri je tokom obilaska Skoplja, glavnog grada naših južnih suseda imao prilike da se upozna sa više političkih aktera i da razmeni poglede na aktuelna regionalna dešavanja.




Ljudima u Makedoniji, koji su izloženi nasilnoj deslovenizaciji, i antikvizaciji, interes je da i Srbi i Bugari štite slovensko nasleđe Povardarja i u tom kontekstu pozitivno gledaju na mogućnost približavanja Beograda, Skoplja i Sofije, tako da regionalna politika Dveri ogleda i u tom jasnom opredeljenju da se sačuva naše domaće stanovništvo. Izazova pred Makedonijom ima podosta, veliki su pritisci da se uđe u NATO-pakt, poput Crne Gore, ali baš zato, sve češće Makedonci gledaju put Srbije i dive se tome da je u Srbiji, organizacija poput Dveri jedan od vodećih političkih subjekata, koji i njima daje nadu.


Srpski pokret Dveri će svakako nastaviti da vodi regionalnu politiku aktivne komunikacije sa svima sa kojima imamo zajedničku agendu, a takvih ima od Moldavije do Grčke. Opet je aktuelna ona stara: Balkan balkanskim narodima!


 

Info služba Srpskog pokreta Dveri



Goran Igić u Skoplju

 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: