Српски Покрет Двери - Лого
Search
Tamara Milenković-Kerković: Odbornik Dveri će glasati protiv predaje aerodroma

Povodom izjave Aleksandra Vučića da oni koji protestuju u Nišu neće Srbiju u Nišu i da se radi samo o tome da društvena svojina prelazi u društvenu svojinu Tamara Milenković-Kerković je istakla da se radi o pokušaju izvrtanja stvari.

Članica Predsedništva Dveri ističe da pitanje nije da li Nišlije žele Srbiju u Nišu jer je to besmisleno – kao da pitate da li želite sebe u svojoj kući. Pravo pitanje je, po njoj, da li Nišlije žele da njihovim aerodromom i resursima, bez ikakve kontrole, upravlja republička vlast i Nišlije su na protestu na ovo pitanje dale jasan odgovor.


Kerković dodaje da su Dveri u Nišu čvrsto protiv prenosa svojine niškog aerodroma sa Grada na Republiku i da će odbornik Dveri, prof. dr Tomislav Petrović, tako i glasati u Skupštini grada po ovom pitanju.


Ona dodaje da Vučić ovakvim izjavama želi da stvori sliku da su Nišlije protiv Srbije, što nije tačno, ali i da izbegne pitanja kao što su:


1.       Da li su mogućnost povlačenja „Etihad“ kao manjinskog partnera u  „Er Srbiji“ i Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ sa francuskim „Vansi erports“ u direktnoj vezi sa Preporukom Vlade Srbije gradskim vlastima u Nišu da prenesu sva svojinska i upravljačka  prava, sertifikate i sve ugovore koje aerodrom u Nišu „Konstantin Veliki „ ima sa Niša na Republiku


2.       Kako će Republika tj. Vlada koja nije znala da upravlja beogradskim aerodromom , kao i ER Srbijom, sada uzeti uspešni niški Aerodrom da bi njime upravljala onako kako nije znala sa svojim aerodromom i svojom avio-kompanijom. To je logički nonsens  ‘contradictio in adiecto.


 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: