Српски Покрет Двери - Лого
Search
Natalija Poklonskaja i Ivan Kostić: Rešiti probleme srpskih radnika u Rusiji

Predsednik odbora za za dijasporu i Srbe u regionu, mr Ivan Kostić sa članovima odbora, ugostio je danas Nataliju Poklonskaju, deputata ruske Dume za Krim, a poseta je usledila nakon učešća Boška Obradovća, Ivana Kostića i Dragane Trifković na konferenciji na Krimu prošle nedelje.

Ivan Kostić, poželevši dobrodošlicu uvaženoj gošći, istakao je da je ona imala veliku ulogu u povratku Krima Rusiji i zahvalio joj se za posvećenost rešavanju problema srpskih radnika u Rusiji. Kako je rekao, tokom njegove poslednje posete ruskoj Dumi, Natalija Poklonskaja je pokazala interesovanje za ovo pitanje i odmah uputila zvaničan dopis ministarstvima spoljnih poslova, unutrašnjih poslova i rada vezano za radne dozvole srpskih radnika u Rusiji.




„Molba Odbora za dijasporu i Srbe u regionu je bio da se radnicima produži trajanje dozvola sa mesec dana, na barem 6 meseci do 1 godine, i nadamo se da ćemo u saradnji sa njom uspeti to da dobijemo“ – rekao je Kostić.


Natalija Poklonskaja se zahvalila za prijem i topao doček i istakla da su situacije na Krimu i u Srbiji vrlo slične. Dodala je da je tek jedan dan u Beogradu, ali da je stigla da položi venac na spomenik caru Nikolaju Drugom i spomenik Oslobodiocima Beograda od fašizma.




Dodala je da pitanje o kojem je govorio g. Kostić sada analizira ruska strana i da će insistirati na rešenjima i istakla da je odnos Rusije prema Srbiji jasan. „Rusija neće dozvoliti da Srbiju ucenjuju, primer za to je 1914. i 1915. godina.“ – rekla je Poklonskaja.




Ona je na sednici Odbora istakla da je Referendumom o povratku Krima Ruskoj Federaciji iz 2014, tačka od koje počinje povratak istorijske pravde. Novinare koji su postavljali pitanja o Krimu pozvala je da posete Krim i da se uvere da je to ruska zemlja i da doživljava procvat, dok je sa druge strane situacija u Ukrajini teška jer je tamo trenutno nemoguće govoriti ruskim jezikom i ostvarivati građanska prava ako ste Rus.




Poslanik Dveri je na to dodao da je Krim u stvari vraćen Rusiji i da je stav Srpskog pokreta Dveri po tom pitanju jasan. ”Srbija i Rusija moraju biti zajedno” –  završio je Kostić na sednici Odbora.




Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: