Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Odluka da Vojska Srbije oda poštu Draži Mihailoviću je ispravna

Lider Dveri je istakao da će pružiti podršku svima koji su učestvovali u donošenju ove odluke u slučaju najavljene istrage od strane Ministarstva odbrane, jer je ova odluka dobar korak ka nacionalnom pomirenju.

Srpski pokret Dveri osuđuje ideju o pokretanju istrage od strane Ministarstva odbrane po pitanju toga ko je odobrio odlazak delegacije Vojske Srbije na Ravnu Goru i odavanje vojnih počasti đeneralu Dragoljubu Draži Mihailoviću. Ovo ne samo da nije sporno, već predstavlja pozitivan iskorak u odnosu Vojske Srbije prema antifašističkim tradicijama srpskog naroda. Naime, đeneral Mihailović je jedan od prvih ustanika u okupiranoj Evropi pod nacizmom i prosto je neverovatno da mu do sada Srpska Vojska nije odavala dužnu počast.


Ovim povodom oglasio se i predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović: „Koristim se prilikom da čestitam svima u Vojsci Srbije koji su učestvovali u donošenju i sprovođenju ove odluke i da im unapred pružim maksimalnu podršku u slučaju nekakvog progona od strane Ministarstva odbrane.“


On je istakao da ne može da razume koji razlog može biti da se dovodi u pitanje ova odluka vojnog vrha, sem prevaziđenih stavova iz istoriografije koja je vladala  u Srbiji više od pola veka i koju je vreme pregazilo.


„Đenerala Mihailovića slavio je čitav slobodoljubivi svet kao uzora borbe protiv okupatora, a u Srbiji se još uvek ne zna njegovo grobno mesto i dovode se u pitanje vojne počasti koje sleduju jednom takvom vrhunskom srpskom vojnom strategu i zapovedniku koji je postradao od revolucionarne vlasti po završetku Drugog svetskog rataˮ- zaključio je Boško Obradović.   


 

Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: