Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Danas počinje „Nedelja porodice“

Lider Dveri, Boško Obradović danas je, zajedno sa ostalim poslanicima Dveri, ozvaničio početak „Nedelje porodice“ i još jednom istakao da je porodična politika najpotrebnija Srbiji u ovom trenutku i da je ona temelj onoga za šta se Dveri zalažu.

„Značaj porodice za društvo mora biti prepoznat kroz poreske reforme i kroz olakšice koje će omogućiti normalniji svakodnevni život za sve porodice u Srbiji“ – rekao je predsednik Dveri.


„Nedelja porodice“ će biti obeležena nizom aktivnosti u opštinama i gradovima širom Srbije, od 14. do 20. maja, a kao uvod u te aktivnosti opštinski odbor Dveri na Voždovcu je juče organizovao sportsku i likovnu radionicu na temu „Moja porodica, naša sreća“.


Obradović je istakao da su pored lokalnih aktivnosti, dva centralna događaja u okviru „Nedelje porodice“ okrugli sto na kojem će se analizirati vladina Strategija podstcaja rađanja 18. maja i veliki porodični skup na Trgu Republike u Beogradu 20. maja.


,,Vladajuća većina je pokrenula određene korake u borbi protiv bele kuge, istina tek posle 6 godina na vlasti. To je velika pobeda Dveri kao opozicije i velika satisfakcija za našu višegodišnju političku borbu da ovo pitanje postane državni prioritet broj 1. Međutim, predložene mere su nedovoljne i potrebno je pokrenuti ceo državni sistem u funkciji pomoći rađanju i porodici. To će biti tema okruglog stola u organizaciji Dveri u petak u Narodnoj skupštini i pozvani su predstavnici i vlasti i opozicije da zajednički razmotrimo dodatne mere podrške svim porodicama u Srbiji.“ – rekao je Obradović.


On je istakao da će pravo finale akcije ,,Nedelja porodice” biti porodični skup u nedelju 20. maja na Trgu republike u Beogradu sa početkom u 13 časova na kojem će se svi okupiti da slave život, na kom će govoriti i Brajan Braun, predsednik Svetskog kongresa porodica, a koji će završiti šetnjom do Kalemegdana i zabavnim aktivnostima za decu.



Informativna služba Srpskog pokreta Dveri



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: