Српски Покрет Двери - Лого
Search
Održan protest opozicije u Kraljevu

U sredu 16. maja 2018. na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu održan je protest opozicionih stranaka i udruženja građana na kom je učešće u organizaciji uzela i GrO Dveri Kraljevo.

Povod je, pored niza loših odluka gradskih vlasti, i poslednja odluka o dodeli budžetskih sredstava udruženjima građana i medijima gde je lokalna televizija Kraljevo koja važi za glasilo SNS-SPS koalicije u raspodeli sredstava namenjenih za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja dobila 8 700 000 (osam miliona sedamsto hiljada) dinara, dok su KA televizija i Melos televizija, koje su imale kritički stav prema vlastima, dobile po 100 000 (sto hiljada) dinara, lokalna TV Miks i nekoliko radio stanica koje rade na teritoriji grada Kraljeva ostale su uskraćene jer nisu dobile ni dinar.




Budući da je ovakav postupak očigledan način usporavanja i onemogućavanja rada pojedinih medija udružili smo snage sa kraljevčanima i izašli na trg kod „Milutina“ da pokažemo da se ne mirimo sa takvom odlukom gradskih organa uprave.


Zahtevi koji su izneti na protestu na kome su govorili prvaci stranaka i političkih udruženja kao i predstavnici radnika oštećenih u privatizaciji preduzeća „Autotransport, Fabrika vagona, i Magnohrom“ su smena gradonačelnika dr Predraga Terzića, načelnika Raškog okruga Nebojše Simovića i smena gradskog veća kao i povlačenje ovih odluka o finansiranju medija.




Protest je biranim rečima zatvorio narodni poslanik Dveri, dr Dragan Vesović koji je rekao da nas nema puno jer nismo došli autobusima, nemamo para da plaćamo sendviče ali nas ima dovoljno da nas se moćnici boje jer je i soli malo ali ona zasoli, put počinje prvim korakom koji smo mi načinili, sledeće srede će nas biti više, dakle, protesti se nastavljaju u svrhu odbrane čistog medijskog neba grada Kraljeva.



GrO Dveri Kraljevo



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: