Српски Покрет Двери - Лого
Search
Nastavlja se NEDELjA PORODICE širom Srbije

Porodične skupove i druge aktivnosti imali smo do sada na Voždovcu, u Požegi, Knjaževcu, Zaječaru, Bajinoj Bašti, Ivanjici, Boru, Čukarici, Novoj Varoši, Kragujevcu, Lučanima, Paliluli, Zvezdari, a danas nas očekuju porodični skupovi u Pančevu, Leskovcu, Čačku i Nišu.

U okviru obeležavanja međunarodnog Dana porodice, u Boru je u izuzetno pozitivnom raspoloženju održana prva Porodična šetnja.


U Ivanjici, Novoj Varoši, Kragujevcu, Požegi i Lučanima članovi Dveri su razgovarali sa sugrađanima i o merama koje predlažemo za unapređenje položaja porodice u Republici Srbiji, delili im letke i balone, a u akciji su učestvovali i članovi Predsedništva i Glavnog odbora iz tih opština.


Opštinski odbor Dveri Čukarica organizovao je „Porodični dan“. Porodičnom danu“ prisustvovali su i narodni poslanici Dveri Marija Janjušević i Srđan Nogo, koji su sa prisutnim razgovarali o mnogobrojnim temama koje se tiču porodice i porodičnog života i odgovarali na pitanja roditelja.


A aktivnosti su imali i odbori sa Zvezdare i Palilule koji su velikom akcijom deljenja balona i letaka obeležili nedelju porodice.


Takođe, u organizaciji Dveri u Narodnoj skupštini održan je  okrugli sto „Strategija podsticaja rađanja“  na kojoj je doneto 12 konkretnih zaključaka za dalji razvoj porodične politike u Srbiji.


Dveri su na Voždovcu, u nedelju 13. maja, organizovale Porodični dan i sportsku i likovnu radionicu za decu pod nazivom „Moja porodica, naša sreća“.


U Zaječaru i Knjaževcu smo, uz porodičnu šetnju 15. maja na Svetski dan porodice, opštinskim vlastima ponovo uručili predlog Porodične deklaracije kojom bi se Knjaževac i Zaječar obavezali na niz konkretnih mera u korist porodice.


Odbor Dveri u Bajinoj Bašti je prikupio novac za kupovinu dve tone cementa za izgradnju porodične kuće za Matiće u selu Jagostica.


Aktivnosti se nastavljaju i u drugim mestima širom Srbije, a Nedelju porodice završavamo velikim porodičnim skupom u Beogradu u nedelju 20. maja u 13 časova na Trgu Republike.



Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: