Српски Покрет Двери - Лого
Search
Počela porodična šetnja „Nedelja porodice“ u Beogradu

U 13 časova na Trgu Republike u Beogradu veliki broj ljudi se okupio kako bi obeležio nedelju porodice pod sloganom „Srbija prijatelj porodice“, a tom prilikom lider Dveri je istakao da je nedelja porodice „naša nedelja ponosa“.

„Danas smo ovde sa našim porodicama da zajedno slavimo i promovišemo život i porodicu. Porodična politika je danas najpotrebnija Srbiji i oko toga bi trebalo postići konsenzus, bez obzira na partijske i ideološke razlike.“ – rekao je Boško Obradović i dodao: „Pogledajte ovu lepu sliku: deca, baloni, radost, dečija muzika, osmesi na licima… želimo da toga bude što više u Srbiji. Za njih živimo, za njih radimo, oni su naša budućnost i najveća nam je želja da ostanu u svojoj zemlji i da u njoj mogu da žive od svoga rada.  “




Skup na Trgu počeo je govorom Brajana Brauna, predsednika Svetskog kongresa porodica koji je istakao da mu je drago da u Srbiji postoji neko ko se bavi ovom temom, pozdravio održavanje okruglog stola na temu podsticanja rađanja i naročito najavljeno formiranje asocijacije koju bi činile različite političke i društvene organizacije. Pored njega prisutnima su se obratili i Gordana Marinković Savović, Slaviša Miletić i Radoš Pejović – članovi Predsedništva Dveri.




Po završetku programa na Trgu, prisutni su krenuli u šetnju ka Kalemegdanu, a kolonu predvode deca i transparent Srbija prijatelj porodice. Na Kalemegdanu decu očekuju profesionalni animatori, ali i osveženje – voda i sladoledi.



 

Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: