Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Kancelarija za KiM kao kancelarija za pomoć dijaspori

Govoreći o Izveštaju Kancelarije za KiM, lider Dveri je istakao da ovaj izveštaj ne govori ništa o politici ove vlasti prema KiM, a informacije koje sadrži su kao da se radi o NVO koja pomaže Srbima negde u dijaspori.

Obradović je istakao da postoje dva problema, ono što piše i ono što ne piše u Izveštaju


„Prema ovom što piše, kao da nam je izveštaj podnela advokatska kancelarija koja pomaže nekim Srbima u dijaspori“ – rekao je Obradović i istakao da je budžet kancelarije izuzetno mali, ako je cilj borba za opstanak KiM u sastavu Srbije i vraćanje raseljenih Srba na KiM.


On je rekao da kada je vlast sa nivoa ministarstva spustili ovo pitanje na nivo kancelarije spušten je i intenzitet rada i bavljenja ovim pitanjima, kao i budžet. Obradovića je posebno interesovalo čime se bavi pravna služba ove kancelarije, jer je toliki problem sa državnom, crkvenom i privatnom imovinom na Kosovu i Metohiji da „ima posla za sve advokate u Srbiji, a ne za jednu pravnu službu“.


„Ono što se ne vidi u vašem izveštaju je šta država Srbija radi da KiM ostane u sastavu Srbije“ – rekao je lider Dveri i pitao ko pregovara sa tzv. Kosovom i sa kojim mandatom, a interesovalo ga je i gde je šef Kancelarije i zašto ne poštuje Odbor za KiM.


„Oni pregovaraju bez platforme, bez konsultacija sa Narodnom skupštinom“ – rekao je Obradović i dodao da to nedostaje u izveštaju – politički koraci države Srbije na okupiranom Kosovu i Metohiji.


On se osvrnuo i na izjavu ambasadora Mađarske koji je rekao da ne razume Srpsku listu zašto je podržala vladu Ramuša Haradinaja. „Ambasador Mađarske, koja je priznala Kosovo, ne razume, a evo ni ja ne razumem šta je politika naše vlasti – da li priznajete nezavisno Kosovo ili ćete, kao što se mi zalažemo, proglasiti okupiranom teritorijom i nastaviti borbu“ – rekao je Obradović govoreći o oprečnim izjavama predstavnika vlasti.


Na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju poslanici su razmatrali izveštaj o radu Kancelarije za KiM za period januar-decembar 2017. godine.


 

Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: