Српски Покрет Двери - Лого
Search
Pitanja za Vladu: Zašto se dozvoljava gej parada, a zabranjuju roditeljski skupovi

Marija Janjušević je pitala predsednika da li će biti na čelu gej parade, a Vladu da li će povući poguban zakon o nestalim bebama, kako će rešiti problem zakona koji zabranjuje ulazak u obrazovne ustanove nevakcinisanoj deci i zašto zabranjuju skupove.

Ona je predstavnike vlasti pitala i da li planiraju da u Srbiji legalizuju gej brakove i kako je moguće da su gej parade dozvoljene, a sveroditeljski protest zabranjen.


Janjušević je pitala i kada će iz skupštinske procedure biti povučen poguban zakon o nestalim bebama. Istakla je da su roditelji koji sumnjaju da su im bebe ukradene protestovali ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj, ali niko nije izašao pred roditelje da sa njima razgovara.


Na koji način ćete rešiti primenu represivnog zakona koji zabranjuje upis u obrazovne ustanove nevakcinisanoj deci, i predviđa represivne mere i novčane kazne?  Da li roditelji imaju pravo da na uvid dobiju poreklo i sastav vakcine koja se daje njihovoj deci? Da li je ministar zdravlja održao obećanje dato u ovom visokom domu da će sačuvati Torlak i da će se tamo proizvoditi vakzine za našu decu?“ – pitala je poslanica Dveri.


Poslanica Dveri je pitala dokle će oni koji misle drugačije trpeti zabrane skupova i tužbe i istakla da je članu Političkog saveta Dveri Vladimiru Dimitrijeviću uručena tužba zbog promovisanja isključivo porodičnog modela društva. „Da li smatrate da slobodan čovek u Srbiji ima pravo da iznese svoj stav i da li to na mala vrata uvodite verbalni delikt kao krivično delo?“ – pitala je ona.


Ona se obratila i Centru za socijalni rad u Nišu sa pitanjem zbog čega više od pet godina ne mogu da reše slučaj nasilnog oca. „Da li ste upoznati da su oštećene majke svoju priču iznele u javnost i sutra će biti emitovana na nacionalnoj fekvenciji u emisiji „Život priča“ i da li je to jedini način da roditelji rešavaju svoje probleme, pritisak javnosti?“ – rekla je Janjušević.


 

Informativna služba Dveri



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: