Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Čačak: Lažna opozicija podržala predlog SNS

Nakon podrške predlogu vladajuće većine da ulica u Preljini dobije ime po nemačkom industrijalcu, vlasniku firme Forverk Peteru Kelenu, jasno je pokazano ko je lažna opozicija u Skupštini grada, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora Dveri Dragan Ćendić.

On je ocenio da je ovim potezom nastavljen kontinuitet ponižavanja i omalovažavanja građana Čačka od strane SNS-a, njihovih političkih satelita i tzv. lažne opozicije u Skupštini grada Čačka.


– Za dve godine vlasti SNS u gradu Čačku, tek je u petak, sazvana druga sednica Komisije za određivanje naziva ulica Skupštine grada Čačka. Imajući u vidu da u Čačku postoje desetina ulica sa brojčanim nazivima, što je sramota za sam grad, i da ta komisija nije zasedala i brzo rešavala te probleme, dočekali smo da ona na neki način bude vanredno zakazana za samo tri dana. Sednica je sazvana sa jedinim razlogom, a to je da nemački industrijalac, odnosno tajkun iz Nemačke dobije ulicu u gradu, iako ta ulica još nije izgrađena i koja nema ni upotrebu dozvolu. Sa druge strane imamo desetine ulica koje su izgrađene, imaju upotrebnu dozvolu, a nose sramotne brojeve, kao da nemamo naše velikane, Čačane koji mogu da ponesu naziv ulice, rekao je Ćendić, dodajući da je i ovo glasanje pokazalo da Dveri i njihove odbornike niko ne može da kupi ili da uceni.


Šef odborničke grupe u Skupštini grada Aleksandar Tanasković pitao je gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića da li ovi postupkom vodi privatni biznis sa mesta gradonačelnika ili je i dalje gradonačelnik?


– Preko 100 ulica ima u gradu koje nose brojeve i godinama je problem da se promene. Postavljam pitanje Milunu Todoroviću da li on vodi privatni biznis sa mesta gradonačelnika ili je gradonačelnik grada? On nije imao hrabrosti da lično to predloži nego nalazi nekog Gojgića da ga on predloži a on Kelena ne zna, niti je pregovarao sa njim, niti ima predstavu o Forverku. Konačno se pokazalo ko je prava a ko lažna opozicija u Čačku. GG Za napredniji Čačak i Nova Srbija su podigli ruku za ovaj predlog ne znajući zašto i kako. Imali smo primer Tomislava Nikolića koji je dobio titulu počasnog građanina zbog obećanja da će Čačak dobiti novo porodilište. Nikolić od tada nije došao u grad Čačak niti nam je nešto pomogao. Porodilišta nema. Tako izgleda politika SNS. Ovo je bruka i sramota za Čačak i to će ostati upisano u istoriji grada, poručio je Tanasković.


Tanasković je podsetio da su Dveri kao člana Komisije za imenovanje naziva ulica delegirale našeg poznatog istoričara Gorana Davidovića jer dobro poznaje istoriju grada, obećavši da će to biti praksa i ubuduće, da se na sva mesta isključivo postavljaju stručni ljudi koje je nemoguće potkupiti.


 

Izvor: OzonPres


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: