Српски Покрет Двери - Лого
Search
Opozicija u Vranju sakuplja potpise za vanredne lokalne izbore

Ujedinjena opozicija u Vranju pozvala je građane u široku koaliciju kako bi se promenila aktuelna vlast čiji je stožer SNS zajedno sa socijalistima i ostalim svojim partnerima.

Opozicione stranke u Vranju pokrenule su, pod inicijativom građana, peticiju za smenu gradonačelnika i kompletne gradske vlasti, uvođenje prinudne uprave i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora. Građanima su deljeni leci sa spiskom nekih od razloga zbog kojih je neophodna hitna smena gradonačelnika i gradskog veća u Vranju.


Gradski odbori Dveri, Narodne stranke, DS, SDS, PSG i Dosta je bilo, počeli su za vikend prikupljanje potpisa građana Vranja za održavanje vanrednih lokalnih izbora.




Dve godine rada lokalne vlasti svode se na obećanja da će se u gradu bolje živeti, a umesto toga imamo samo nagomilane probleme i otuđenje vlasti od birača, kao i probleme u svim sektorima života grada od funkcionisanja lokalnih javnih preduzeća do stanja u gradskom budžetu. Problem predstavlja i partijsko zapošljavanje, nepotizam i korupcija, što centralnu opštinu Pčinjskog okruga marginalizuje u odnosu na druge delove Srbije.


Vremena za čekanje više nema jer ova vlast je potrošila sve kredite kod građana i zato je u ime budućnosti svih Vranjanaca pokrenuta ova akcija.




Ovo je prvi zajednički nastup opozicionih stranaka u Vranju u poslednjih nekoliko godina, a svakako prvi od pobede SNS-a na lokalnim izborima 2016. godine kada su preuzeli vlast od, do tada, neprikosnovenih socijalista. SPS je sada u vladajućoj koaliciji sa naprednjacima, a na osnovu sporazuma koji važi na republičkom nivou.


 

Gradska organizacija Dveri u Vranju


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: