Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Novi Sad: Neznanje ili namerno rasipanje novca Novosađana

U Novom Sadu postala praksa da se jedne godine uređuje parking prostor, trotoar, biciklistička staza i zeleni pojas, a onda se za godinu, dve kasnije sve to razvaljuje da bi se rekonstruisala cevovodna infrastruktura.

Prošle nedelje otpočeli su radovi na rekonstrukciji dela vrelovoda na Bulevaru Oslobođenja u Novom Sadu preko puta zgrade Dnevnika.


Investicija je kapitalna, iskopi su veliki sa povremenom saobraćajnom blokadom, pa se stvaraju gužve i nezadovoljstvo vozača, jer se vozila ne usmeravaju blagovremeno saobraćajnim znacima ili saobraćajnom policijom na druge alternativne pravce u Gradu.




Ovim radovima ponavlja se već ranije viđena praksa po kojoj se  jedne godine uređuje parking prostor, trotoar, biciklistička staza i zeleni pojas, a onda se za godinu, dve  kasnije sve to razvaljuje da bi se rekonstruisala cevovodna infrastruktura!


Takav je bio slučaj prošle godine na potezu od Futoške pijace  prema zgradi „Daltonki“ kada je zbog iste rekonstrukcije razlupan prethodno tek urađen i skupo plaćen pojas  parkiranja, biciklističke staze, trotoara  i zelenila.


Na osnovu takvih poteza investitora, u ovom slučaju Grada Novog Sada, treba reći da je u pitanju ili elementarno neznanje u planiranju uređivanja gradske infastrukture ili, što je  je najverovatnije u pitanju, potreba „izazivanja“ bilo kakvih investicija ne bi li se na taj način što više „obrtao“ i trošio novac građana Novog Sada!


 

Gradska organizacija Dveri u Novom Sadu


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: