Српски Покрет Двери - Лого
Search
Zašto je prijepoljski SNS protiv naziva ulice po Svetom Savi?!

Ulice bez naziva u Prijepolju, takve će i ostati zahvaljujući SNS-u, a građani će i dalje imati problema sa dolaskom vozila hitne pomoći i drugih službi.

Odbornici SNS nisu prihvatili dopunu Dnevnog reda sa predlogom da se formira komisija za promenu naziva ulica i trgova. Naime, odbornik Srpskog pokreta Dveri, Borko Puškić, podneo je zahtev za dopunu Dnevnog reda 17. sednice Skupštine sa željom da Sveti Sava i Sveti Kralj Vladislav, dobiju po jednu ulicu u našem gradu a naprednjaci i njihovi koalicioni partneri su glasali protiv.


Ni podatak da se bliži 800. godišnjica manastira Mileševe, čiji su ktitori ovi znameniti Nemanjići, nije se dotakao njihovih srca i razuma. Zašto je to tako, nama nije poznato ali je dobro pitanje za njihove glasače.  Naše je da u Skupštini delujemo konstruktivno a njihovo je da, dok drže „mač i pogaču“, vode računa o svom obrazu.


Godinama Prijepolje ima problem sa mnoštvom neimenovanih ulica što pravi veliki problem službama hitne pomoći, kućnog lečenja, katastra, policiji, Pošti Srbije i ko zna kome još i vreme je da se počne sa njegovim rešavanjem. Mnoge nazive ulica je već pregazilo vreme i odavno ih je trebalo promeniti. Nikla su i nova naselja i u njima nove ulice bez imena a ni u samom centru grada nemamo adekvatne nazive ulica i trgova.


Mi smo hteli da ukažemo na problem i damo predloge za njegovo rešavanje ali lokalna vlast, očigledno, ima neka druga, preča, posla. Njima je, izgleda, bitnije da pokrenu što više „kapitalnih investicija“, koje ne umeju da završe.


Prijepoljce će zahvaljujući Naprednjacima ostati među retkim gradovima u Srbiji bez naziva ulice Svetoga Save, najvećeg Srbijna koji je, gle čuda, gradio manastir Mileševu i kome su upravo u Prijepolju mošti počivale stotinama godina, kome je jedna od najlepših fresaka u Mileševi posvećena, i kome se do dan danas sačuvala netruležna ruka. Da li ovo doprinosi SNS u cilju obeležavanja 800 godina manastira Mileševo (1219-2019), da li je to ono čuveno: „Brže, Jače, Bolje“?!



OO Dveri Prijepolje



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: