Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri u Zrenjaninu traže besplatan parking za trudnice

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Zrenjaninu traži od lokalne vlasti uvođenje besplatnog parkinga za trudnice. Da je uvođenje ove mere ostvarivo i moguće pokazuju nam i sledeći primeri.

Skupština grada Subotice nedavno je donela odluku o besplatnom parkingu za trudnice i porodice sa troje i više dece. U Pančevu, trudnice mogu ostvariti pravo na korišćenje parkirališta na teritoriji Grada,bez plaćanja usluge korišćenja parkirališta. U Somboru, pravo na besplatnu parking kartu za trudnice ostvaruju sve trudnice,odnosno roditelji budućeg deteta sa prebivalištem na teritoriji grada Sombora. Da bi ostvarili pravo na besplatan parking budući roditelji treba da popune i predaju Zahtev za izdavanje besplatne parking karte uz fotokopiju lične karte,saobraćajne dozvole i knjižice za trudnice. Dakle, procedura je vrlo jednostavna i po predavanju ovih dokumenata buduće mame više ne moraju da brinu o parking mestu.


Očekujemo da će zrenjaninski gradski čelnici povedeni pozitivnim primerima iz drugih lokalnih samouprava uvesti ovu meru i u našoj opštini. Nadamo se da razlog za ne uvođenje ove mere neće biti taj što predlog dolazi od opozicione stranke. Pitanje nataliteta je nešto gde i vlast i opozicija moraju biti na istoj strani. Oko uvođenja pronatalitetnih mera se u našem društvu mora stvoriti konsenzus,jer u suprotnom naš biološki opstanak će biti doveden u pitanje. Što se nas tiče, nemamo nikakav problem da pozdravimo i podržimo bilo koju odluku aktuelne vlasti,kako na lokalnom,tako i na republičkom nivou, koja bi za rezultat imala povećanje nataliteta i životnog standarda porodica, navodi u saopštenju Obrad Stanović, predsednik GrO Dveri Zrenjanin.



GrO Dveri Zrenjanin

Izvor: Gradski radio Zrenjanin

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: