Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Aleksandar Vučić izjavama vređa inteligenciju svojih birača

Vučić vređa svoje birače i narušava dostojanstvo funkcije predsednika lažima poput one da je Boško Obradović nekada bio na vlasti i uvredama i radikalskim rečnikom koji koristi da se obrati opoziciji.

Povodom jučerašnje izjave predsednika Srbije iz Ankare da je Boško Obradović učestvovao u predaji Kosova i Metohije i podizanju graničnih prelaza na Brnjaku i Jarinju, oglasio se narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović:




„Srbija ima predsednika države koji svoje političke protivnike naziva secikesama, lopužama, kretenima i slično…Čak i posete stranim zemljama koristi za klevete i optužbe protiv opozicije u svojoj zemlji. Srbija. Srbija ima predsednika koji vređa inteligenciju svojih birača i svojih građana govoreći im neistine poput one da sam ja nekada bio na vlasti.


Najnoviji primer gde me Vučić optužuje da sam kao deo vlasti predao Kosovo i Metohiju i napravio granične prelaze na Brnjaku i Jarinju sve govori. Dveri i ja lično nikada nismo bili deo vlasti i to zna cela Srbija, pa je pitanje šta Vučić misli o svojim biračima kada im plasira takvu neistinu.



(foto: Rojters)

 Ne samo da nikada nisam učestvovao u predaji KiM i pravljenju graničnih prelaza sa KiM, već sam lično mnogo puta bio na barikadama na severu KiM koje su to sprečavale, a poznato je da su Dveri veliki protivnik tzv. nezavisnosti Kosova i da smo organizovali prvi protest protiv najavljenog proglašenja nezavisnosti, još dan ranije – 16. februara 2008. godine, kao i mnogo puta posle toga, kao, recimo, i 2013. godine upravo protiv Vučićevih antiustavnih briselskih sporazuma kojima se odrekao institucija države Srbije na KiM i predao ih u ruke šiptarskim teroristima.




Nije ovde uopšte toliko bitno što predsednik Srbije laže i vređa svoje političke neistomišljenike, već što laže i vara javnost Srbije. Jer je upravo on taj koji sprema definitivnu predaju KiM, a već je mnogo poodmakao na tome putu. Iako je pre dolaska na vlast 2012. godine obećavao da će poništiti sve što je bivši režim radio po pitanju KiM, on je otišao mnogo dalje u odricanju od KiM i došao do finala u kome je ostalo još samo potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovo kojim će se Kosovu omogućiti ulazak u UN i time priznati nezavisnost od strane Srbije.




To je ono što predsednik Vučić želi da sakrije od naroda i da za svoju izdaju okrivi nekog drugog. Niko nije predao KiM pre njegovog dolaska na vlast, iako je bilo mnogo krupnih grešaka u svim prethodnim vlastima. To je do vremena Vučićeve vlasti ipak bio zamrznuti konflikt, a od trenutka njegovog dolaska na vlast kreće predaja KiM. To što on sada želi lažno da predstavi da je ranije sve izgubljeno i da sad on maltene spašava što se spasti može i čak dobija više nego što sada imamo – to je monstruozna laž i prevara. Upravo je suprotno: on predaje ono što je bilo u našim rukama, poput severa KiM, policije, tužilaštva, sudova…, i tu svoju izdaju hoće da proglasi patriotizmom i da za izdaju optuži opoziciju koja, razume se, nije na vlasti i ne može biti odgovorna, što je vrhunac medijske manipulacijeˮ.


 

Informativna služba Dveri



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: