Српски Покрет Двери - Лого
Search
Tribina o Kosovu i Metohiji u Beogradu: Nema predaje

Postoji još mnogo Srba koji su spremni da brane svoj narod i svoju teritoriju i koji ne žele da „prihvate realnost“, jer ono što nam vlast prikazuje kao realnost nije ništa drugo do izdaja nacionalnih interesa, zaključili su učenici tribine.

Gradski odbor Dveri Beograd održao je tribinu o Kosovu i Metohiji pod nazivom „Nema predaje!“ u svečanoj sali SO Stari grad. Na tribini su govorili: Zoran Radojičić, Marko Pušica, Srđan Nogo, dr Predrag Mitrović i Ranko Đinović, pesnik i izgnanik sa KiM, autor dokumentarnog filma „Univerzum bola“.


Marko Pušica naglasio je da je Kosmet moralno ogledalo srpske politike. „Nema značajnijeg pitanja srpske politike od Kosmeta. Sve srpske pobede pretvorili su se u poraze na međunarodnim konferncijama, od strane srpskih političara. Na nama je da sprečimo to potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma, i uradićemo sve da to sprečimo.“ – ističe Pušica.


„Dveri su prošle godine u Skupštini predložile Rezoluciju o AP Kosovo i Metohija, koja nije stavljena ni na dnevni red, a kamoli na skupštinsko glasanje.“ podseća Pušica, i poziva sve građane da se uključe u borbu za opstanak Kosova i Metohije u sastavu Srbije.


Narodni poslanik Zoran Radojičić ističe da  na KiM imamo takve svetinje i takva rudna i druga bogatstva da ih nijedan narod ne bi prepustio bez borbe. On je kao primer naveo rudne rezerve, kojih na Kosmetu ima 76%, dok u Kolubari imamo svega 15%.


Radojičić smatra da ne treba da imamo strah, da treba da se organizujemo, da budemo vredni, jer ćemo tako imati šansu da nešto uradimo.


Predrag Mitrović je pre svega podsetio da srpska vojska nije poražena 1999, već da je odbranila svoju zemlju. „Danas vedre i oblače oni koji su rat preživeli u podrumima i bežeći od vojne obaveze. Mi nemamo problem sa Albancima na Kosovu, već sa Srbima kriminalcima i izdajnicima. Beogradska elita radi za strane interese, a ne za interese svog naroda.“ – upozorava Mitrović.


Upozorio je da se Albanci ovih dana iz tri opštine sa juga (Bujanovac, Preševo, Medveđa) sastaju sa jednom tačkom dnevnog reda, to je da se u okviru Srbije dobije status kao što imaju Srbi na okupiranom Kosmetu.




Pesnik Ranko Đinović smatra da su SAD, Velika Britanija i NATO izvršili etnocid nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, kidnapujući na stotine Srba. Takođe je naveo napad na orahovačku župu, kada je 3000 albanskih terorista kidnapovalo i ubilo 72. Srba. Zatim misija KFOR-a na čije su oči otete na stotine Srba i proterano preko 200.000 Srba je svojevrstan učesnik etnocida.


„Žele da nas zatru satru i unište, žele da otmu ono što je najsvetije i najveličnastvije u Srba od kad Srbi postoje.“- dodaje Đinović. Naglasio je da ima onih koji će da se bore i brane srpsku zemlju na Kosovu.


Srđan Nogo kaže da naši neprijatelji žele da nas nema, oni zaista žele da nas konačno svedu na beogradski pašaluk. „Drugi neprijatelj smo mi sami sebi. To su svi oni političari, direktori, stečajni upravnici, svi oni koji su izdali zbog para, izdajnik se ne rađa, on to postaje zbog para.


U svakoj našoj instituciji stoje stranci, to je naš problem. Kada krene odgovornost, tada će sve to stati, ali niko za to trenutno nema petlju. Jer svako svakog ima u fioci.“ – ističe Nogo. „Nije okupirano samo KiM, okupirana je cela država.“ – dodaje Srđan.


Posle govora učesnika tribine, okupljena publika je imala mogućnost da postavlja pitanja, na koja su im govornici odgovarali. Kao što i sam naziv tribine kaže, nema predaje!


Postoji još mnogo Srba koji su spremni da brane svoj narod i svoju teritoriju i koji ne žele da „prihvate realnost“, jer ono što nam vlast prikazuje kao realnost nije ništa drugo no izdaja i prodaja naše teritorije, istorije, kulture i naroda.


Info služba Dveri





Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: