Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri traže da se raspusti Bošnjačko nacionalno veće

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) zloupotrebljava svoju funkciju i krši Ustav Srbije.

BNV se finansira iz budžeta građana Srbije, a svojim aktivnostima podriva Ustav Srbije i narušava bezbednost građana u Raškoj oblasti i teritorijalni integritet Republike Srbije, te s toga tražimo da se trenutni sastav ovog veća hitno raspusti. Ponavljamo da ovde nije problem u jednoj nacionalnoj manjini, već u njihovim trenutnim predstavnicima koji svojim ponašanjem i izjavama podjednako nanose štetu i Srbima i Bošnjacima koji žive u Srbiji.

Samo neke od provokacija BNV prema državi Srbiji su: zahtev da se Raškoj oblasti oduzme njen hiljadugodišnji naziv, traženje autonomije „Sandžaka“, najava navodnih kvazi referenduma, obeležavanja „Dana samoopredeljenja“, pretnje plavim šlemovima, marširanje uniformisanih lica sa grbom „Sandžaka“, zahtev za „konstitutivnošću države Sandžak“, postavljanje table zloglasnom nacisti Aćif-efendiji, izjave Sulejmana Ugljanina da je Srbija fašistička tvorevina, koju treba demokratizovati i po cenu dovođenja NATO-a, kao i ostale očigledno dobro pripremljene i koordinisane aktivnosti, koje traju nekoliko poslednjih godina, i to bez ikakvih konkretnih reakcija zvaničnih državnih organa. Skandali BNV kulminirali su tzv. „diplomatskim“ pozivom predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina da u ime BNV u Novom Pazaru dočeka osvedočenog ratnog zločinca Bedžeta Pacolija.

Sve su ovo razlozi iz kojih proističe logičan zahtev za raspuštanjem BNV. Srpski pokret Dveri kao ozbiljna državotvorna i parlamentarna stranka u Srbiji zahteva hitno ne samo oglašavanje, već konkretno reagovanje predsednika Vlade Ane Brnabić i ministra unutrašnjih poslova Stefanovića, kao i političkih predstavnika vlasti u gradovima i opštinama Raške oblasti, koje ćutanjem odobravaju otvoreni separatizam.

Ako Ugljaninu već ne odgovara da živi u Srbiji, Dveri mu ponovo poručuju da će mu rado kupiti avionsku kartu u jednom smeru.

Informativna služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: