Српски Покрет Двери - Лого
Search
Zatvaranje Gimnazije i brukanje Nove Varoši

Povodom poslednje odluke Ministarstva prosvete da u Novoj Varoši spoje Gimnaziju i Tehničku školu, što apsolutno znači i ukidanje Gimnazije u okvirima u kojim je postojala, Dveri pozivaju lokalnu vlast da na ovu odluku protestuje kod resornog ministarstva i apeluje da se ispravi učinjena greška.

Gospodine Vasiljeviću, Dveri Vas pitaju, da li su ovo rezultati o kojima ste se hvalili kada ste izdali građane Nove Varoši sklapajući koaliciju sa SNS-om? Da li ste svesni kakvu će ovo pogubnu posledicu imati po naš grad? Šta ste vi uradili da sprečite ovakvu sramotnu odluku? Zahtevamo da priučeni partokratski kadrovi prestanu uništavati naš obrazovni sistem.  


Bićemo slobodni da Vam predložimo kako se rešavaju ovakve situacije. Dakle, da bi narod ostao u Novoj Varoši potrebno je da prihvatite i na skupštini izglasate „Porodičnu deklaraciju“ Dveri, kao osnovni model po kom će opština raditi. A druga neophodna stvar je pokretanje privrede i proizvodnje, da se otvore radna mesta. Koliko ste otvorili fabrika, radnih mesta za vreme Vašeg mandata?


To su smernice koje lokalna vlast mora da prihvati i realizuje. Sve ostalo, gospodine Vasiljeviću, je obična demagogija u službi medijske kampanje i sakupljanja jeftinih glasova. Takođe, Dveri zahtevaju da više ne brukate Novu Varoš i građane sa Vašim izjavama, ponašajte se kao čovek koji je na vodećoj funkciji.


Prolazi treća godina Vašeg mandata, a ispunjenja date reči (Biznis centar, autoput, akva park, teniski teren, a od skoro i „metro“…) nema! Vaše nesilaženje sa medija i hvalisanje o Novoj Varoši, kao infrastrukturnom čudu koje se izgrađuje, služi kao ispiranje mozga. U kom vi gradu živite? Očigledno ne u istom kao i Varošani. Niste Vi predsedniče izmislili asfaltiranje, to su radile sve vlasti pre Vas (pa čak i više) naravno iz lokalnog budžeta, novcima građana.


Dakle, predsedniče ostavite se više malograđanskih i jeftinih priča i uložite sve napore da ne budete upisani kroz istoriju kao čovek za čijeg mandata je zatvorena Gimnazija, a građanima oduzeo to dostojanstvo sa kojim smo se nekada hvalili. Znamo da je to moguće, samo je pitanje da li ćete se boriti za svoju opštinu ili biti poslušnik onih kojima ste naivno potrčali u zagrljaj.


 

Opštinska organizacija Dveri u Novoj Varoši


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: