Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Borba porodilja za njihova prava je najvažnije pitanje danas

Pridružujem se zahtevu porodičnih ljudi, okupljenih oko internet portala „Bebacˮ koji je zatražio hitnu ostavku ministra Zorana Đorđevića i podržavam šetnju pod sloganom Mame su zakon, koja je najavljen za sutra u 17 časova od Trga Nikole Pašića do Vlade Srbije.

„Podržavamo njihov zahtev da se uvede minimalna visina porodiljske nadoknade da nam se nikad više ne bi desila ova skandalozna situacija da neke žene primaju nadoknadu od svega 1000 dinara“ – rekao je Obradović.




Govoreći o problemima koje je izazvao novi Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom, Boško Obradović je istakao da ovaj zakon diskriminiše sve žene koje su ostale u drugom stanju pre donošenja zakona, zatim sve žene koje su u radnom odnosu kraće od 18 meseci, sve žene sa sela koje se bave poljoprivredom, kao i sve žene sa višim primanjima.


„Sve ovo nam govori da ova vlast ili ne zna šta radi ili nas laže kada govori da se bori za povećanje nataliteta, jer zakonom koji su doneli samo otežavaju život majkama“ – rekao je Obradović.



Informativna služba Dveri



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: