Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Da li je Soroš posrednik u dogovorima Vučića i Tačija

Lider Dveri tražio je da predsednik Srbije odgovori ko ga je ovlastio da pregovara o Kosovu i Metohiji. „Ja se ne sećam da smo u ovom parlamentu odobrili bilo kakvu pregovaračku platformu“ – istakao je Obradović.

On je dodao da su Narodnoj skuštini izgleda prioritetnije teme poput očuvanja afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa, što je trenutno na dnevnom redu, od teme Kosova i Metohije o kojoj predstavnici vlasti češće razgovaraju sa Sorošem, sa kojim je Vučić imao nekoliko sastanaka, nego sa poslanicima. „Bilo bi dobro da nas predsednik informiše šta tačno razgovara sa Sorošem na sve učestalijim sastancima“ – smatra Obradović, i dodaje da se pre neki dan A. Soroš sastao sa Tačijem i pričao o priznanju Kosova pa je bitno da znamo da li je on Vučićev posrednik za dogovor sa Tačijem na ovu temu.


Obradović je tražio da Vlada javno demantuje da su opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa predmet razgovora o bilo kakvoj razmeni teritorije. „Nedopustivo je da se pregovara o razmeni našeg za naše“ – dodao je on i pitao koji je smisao Koordinacionog centra za Preševo, Bujanovac i Medveđu, kako se uopšte Medveđa našla u okviru tog koordinacionog centra i koji je smisao stalnog pominjanja Preševske doline koja kao geografski pojam ne postoji.


Predsednik Dveri je ponovo pitao ko je ministar kulture u Vladi Srbije – Vladan Vukosavljević ili Željko Mitrović, a budući da još nije dobio odgovor na pitanje o pranju para u izbornoj kampanji SNS za predsedničke izbore 2012. godine ponovio ga je i na ovoj sednici. „Da li će nadležni organi da sprovedu istragu i utvrde zašto je SNS između dvakruga predsedničkih izbora 2012. godine uplatila 246 miliona dinara firmi iza koje navodno stoji Goran Veselinović, Vučićev kum i da li se tu radi o pranju državnog novca?“ – pitao je Obradović.



Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: