Српски Покрет Двери - Лого
Search
Hvala za prvu bombu, NATO – „Srbija 2018“

Svedoci smo da je bivša vojna kasarna Bagremar adaptirana, proširena, zemljište oko nje izgleda potpuno drugačije… a da građanima nije poznato šta se radi na toj parceli i odakle potiču investicije, kao i koja joj je krajnja namena.

Upravo tu će biti smešteni učesnici NATO vežbe pod imenom „Srbija 2018“ o kojoj još od februara postoje informacije na njihovom sajtu. Biće da se zato niko od opštinskih do državnih zvaničnika nije obratio Mladenovčanima i objasnio kakve će se to vežbe održati 8 – 11 oktobra ( sve pod okriljem vojne tajne), iako će biti organizovane na većem području naše opštine.


Vlast prećutkuje da će većina učesnika ovih vežbi biti naši državljani, volonteri i profesionalci (Gorska služba spasavanja, jedinice za vanredne situacije, Crveni krst Srbije, pripadnici MUPa ).


Prema saznanjima kojima raspolažemo zapravo se radi o simuliranju takozvanog ABHO incidenta i „združenog“ delovanja policijskih i civilnih službi za vanredne situacije. Čemu onda prisustvo NATO vojnika – nikome nije jasno.


Nesumnjivo se na perfidan način poigrava Mladenovčanima, plasiranjem poluinformacija i insinuacija, reklo bi se sve u cilju priželjkivanih ekcesa, usled čega bi vlast ponovo bila „jadna, ugrožena, pravdoljubiva i rodoljubiva, izložena stalnim napadima nasilnika i mrzitelja“, čime bi se pažnja javnosti preusmerila na životno nebitna dešavanja.


Napominjemo da učešće u ovim vežbama uzima i 29 članica NATO pakta, naših starih „darodavaca“, koji su početak bombardovanja srpskog naroda 1999. započeli bacanjem bombe na kasarnu u Maloj Vrbici.


Mi nismo zaboravili!


U znak „zahvalnosti“ pridružujemo se organizovanju mirnih protesta građana, kojima se samo pominjanje imena NATO ne dopada i koji smatraju da je prisustvo njihovih jedinica na ovom području apsolutno nepoželjno.



06.10.2018.god

OO Srpskog pokreta Dveri Mladenovac

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: