Boško Obradović: Milun Todorović sada traži „odliv mozgova“ i iz Dragačeva pošto je završio sa Čačkom

Umesto da podnese ostavku zbog skandalozne izjave podrške „odlivu mozgova“ iz Čačka, gradonačelnik Milun Todorović je počeo da se bavi politikom u drugoj opštini – Lučanima. Da li to znači da Lučani nemaju predsednika opštine i šta je sa tamošnjim kadrovima SNS koji su u međusobnoj svađi zbog čega cela opština trpi negativne posledice već četiri godine?

Kako se uopšte naš gradonačlenik usuđuje da se bavi drugim temama u trenutku dok mu radovi na kružnom putu oko Čačka kasne dva meseca i urušava se jedan od potpornih stubova na vijaduktu, što znači dalje produžavanje radova i nove probleme u funkcionisanju saobraćaja u našem gradu?


Da li je moguće da Milun Todorović, kao blizak prijatelj svih političara na vlasti  i deo svih vladajućih režima – nekome prigovara o uništavanju zemlje u prethodnom periodu? Da li on uopšte piše sopstvene izjave ili ih dobija gotove iz stranačke centrale u Beogradu? Da li Milun Todorović uopšte zna šta je izjavio pre nego što to vidi u medijima? I da li će posle Vučićevog javnog prozivanja i „ribanja“ na sednici GO SNS sada morati svaki dan da izda po jedno saopštenje protiv „zle opozicije“ – da bi se iznova dokazao Gospodaru?


A što se tiče Dragačeva – tamo je Todorovićeva politika „odliva mozgova“ odavno na delu. Opština se ubrzano prazni, mladi i visokoobrazovani se ne vraćaju, opštinom vladaju „kupljene diplome“, poljoprivreda i selo propadaju, a posebno malinari i drugi proizvođači jagodastog voća, dok su nerešena brojna infrastrukturna pitanja, poput puteva, trotoara, kanalizacije i vodovoda. To je pravi razlog za uznemirenje i javljanje Miluna Todorovića i njegovih šefova iz Beograda.


Izuzetno uspešna tribina Saveza za Srbiju u Kotraži, otvaranje kancelarija u sva tri sedišta opštine – u Kotraži, Guči i Lučanima, kao i želja Dragačevaca za političkim promenama – predstavljaju alarm za uzbunu u SNS. Ovde ne mogu da vršljaju sa svojim batinašima kako su navikli na dosadašnjim lokalnim izborima i ovde Savez za Srbiju po prvi put izlazi na izbore kao ujedinjena opozicija, što predstavlja ozbiljan izazov za vladajuću koalciju. A Dragačevci svakim danom sve više shvataju da su SNS, SPS, PUPS i Nova Srbija prekršili sva svoja predizborna obećanja od pre četiri godine, da nisu radili ništa i da je došlo vreme za smenu vlasti.



Gradska organizacija Dveri u Čačku