Српски Покрет Двери - Лого
Search
Marija Janjušević: Naprednjaci da se ograde od Vučićevih mizogenih izjava

Narodna poslanica Dveri Marija Janjušević pozvala je na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini sve pristojne članove SNS da se ograde od mizogenih izjava Aleksandra Vučića, koje je izrekao prilikom otvaranje turske fabrike u Kraljevu.

„Ovo nije prvi put da Aleksandar Vučić narušava dostojanstvo žena u Srbiji, i niko iz SNS do sada se nije ogradio od takvih izjava. On je izjavljivao i da žene u Srbiji ne žele da rade, a „mogu volu rep da iščupaju“.


Svojim izjavama uvredio je sve žene u Srbiji, a to su nečije majke, supruge i ćerke, nudeći ih turskim investitorima, koje pritom naziva „braća Turci“. Mi nemamo problem što on ima tako prisne odnose sa njima, ali nećemo dozvoliti da žene u Srbiji budu u nedogled ponižavane, dovoljno je poniženje što imaju predsednika koji se tako ponaša.


Predsednik države ne bi smeo ni da pomisli da daje izjave tipa: „Ne brinite Turci, ima još jeftinih Srpkinja!“ – rekla je poslanica Janjušević.


Ona se ovom prilikom izvinila svim ženama u Srbiji i poručila da je Aleksandar Vučić pokušavajući da bude duhovit, ispao smešan.


„Ono što je tužno, ne može nikako biti smešno.“- poručila je narodna poslanica Dveri.


 

Informativna služba Dveri



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: