Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Da li sledi prodaja Telekoma, Komercijalne banke i EPS-a?

Na današnjoj sednici Narodne skupštine šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović postavio je niz izuzetno bitnh pitanja ministrima u Vladi.

„Da li će Vlada Republike Srbije potpisati pravno-obavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovo kojim se tzv. Kosovu omogućava ulazak u UN? Da ili ne? Pitanje važi za svakog ministra lično i tražim od njih direktan odgovor da li su spremni da prihvate Kosovo u UN i razgraničenje kao razmenu teritorija po principu „naše za našeˮ, kao i ko je ovlastio predsednika Vučić da tajno pregovara o KiM?


Da li postoji pregovaračka platforma Vlade i zašto ona nije potvrđena ovde u Narodnoj skupštini?“ – upitao je Obradović.


Obradović je pitao zašto već 6 godina nisu doneli Zakon o ispitivanju porekla imovine na šta nisu imali odgovor.


On je takođe pitao ministre kada će domaći privrednici moći da računaju na smanjenje poreza na zarade i drugu pomoć koju imaju strani investitori, a domaći poljoprivrednici na povećanje katastrofalno malih subvencija i kada će smanjiti cenu goriva koja je najskuplja u Evropi kao što je obećano?


„Da li Vlada Srbije razmišlja o poreskim reformama u korist porodice, na osnovu kojih bi stupanjem u brak i po dobijanju svakog deteta supružnicima sledovalo novo smanjenje poreza na zarade i poreza na imovinu?  – pitao je Obradović.


Obradović je ukazao i na problem prodaje naših prirodnh bogatstava, i izrazio sumnju da će uslediti prodaja Komercijalne banke, Telekoma i EPS-a.


Ponovo je postavljeno pitanje i kada ćete penzioneri vratiti 850 miliona evra koliko ste im uzeli za prethodne četiri godine, na koje Vlada uporno odbija da odgovori.


On se osvrnuo i na izbore 2012. godine i pitao ministre da li je tačno da je SNS između dva kruga predsedničkih izbora 2012. godine uplatila 2 miliona evra na račun nepostojeće marketinške agencije koje nema u APR-u, a iza koji stoji Vučićev kum Goran Veselinović i tako državne pare prebacila u stranačke i lične džepove?


 

Info služba Dveri








Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: