Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Tužiću Vučića, TV PINK i „Informerˮ iako znam da kukavice ne smeju da se pojave na sudu

Tužiću svakoga ko me nazove fašistom, pa će morati ove monstruozne optužbe da dokažu na sudu.

U okviru jučerašnjeg redovnog režimskog propagandnog bloka na jutarnjem programu TV PINK, kako prenosi internet izdanje „Informeraˮ, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najveći lažov u istoriji srpske politike, nazvao je Dveri „fašistimaˮ, a mene „fašističkim lideromˮ. Sa prezirom i gnušanjem odbacujem ove bolesne optužbe lidera SNS, jer su Dveri od svoga osnivanja antifašistički pokret, kao i narod kome pripadamo. Nema veće uvrede za jednog pripadnika srpskog naroda koji je toliko stradao od nacizma i fašizma nego kada ga neko nazove fašistom. Upravo suprotno: ako malo bolje pogledamo, elementi fašizma nalaze se u delovanju SNS – masovna stranka sa kultom nepogrešivog vođe, batinaške falange na terenu, jednopartijska i totalitarna svest…


Takođe, odbacujem neprestane napade vlasti da sam „ljotićevacˮ. Ja sam Srbin i profesor srpske književnosti i jezika sa opštom književnošću, koji nije kupio diplomu niti plagirao doktorat kao većina vodećih predstavnika SNS. Za potrebe diplomskog rada u vezi sa polemikama na srpskoj književnoj sceni između dva svetska rata istraživao sam politička i kulturna kretanja toga vremena i sarađivao sa više časopisa koji se bave istim temama u zemlji i inostranstvu. Jel to zabranjeno? Da li je bavljenje naukom fašizam ili je biti radnik u kulturi i zaposlen u biblioteci sramota? Iz naše političke istorije spreman sam da preuzmem samo ono što je bilo dobro i već sam rekao da poštujem Ljotićev hrišćanski pogled na politiku i antikomunističko opredeljenje, ali da nisam pristalica ljotićevskog jugoslovenstva i kolaboracije.


Ali, koga danas zanima ta tema? Očita je želja vlasti da i u Narodnoj skupštini i van nje skrene pažnju sa svih ključnih društvenih tema i da vređajući svoje političke protivnike spreči elementarno pravo opozicije da se čuje drugačije mišljenje. Drugačije mišljenje nije fašizam, fašizam je ovo što radi vlast koja guši slobodu misli, govora i okupljanja u Srbiji.


 

Informativna služba Dveri



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: