Српски Покрет Двери - Лого
Search
Tradicionalne vrednosti osnova saradnje Rusije i Srbije

Poslednjeg dana posete Rusiji, delegacija Dveri finiširala je u okviru radnih sastanaka u cilju razvoja budućih pravaca saradnje između Srbije i Rusije vezanih za patriotizam i pravoslavlje.

U susretu sa generalom Leonidom Rešetnjikovim, kopredsedavajućim čuvene pravoslavne organizacije „Dvoglavog orla“, Jugoslav Kiprijanović, viši savetnik Dveri u Skupštini Srbije, izrazio je zadovoljstvo Dveri u cilju saradnje sa ovom uvaženom organizacijom, sa posebnim akcentom na istorijske činjenice koje nedvosmisleno spajaju naše zemlje.




Tim povodom general Rešetnjikov uputio je čestitike Dragani Trifković, povodom njenog postavljenja na funkciju predsednika Saveta za spoljnu politiku Dveri i izrazio zadovoljstvo povodom buduće saradnje.


Takođe, Dveri su nastavile svoje parlamentarne sastanke u Ruskoj Dumi i tim povodom održali sastanak sa Sergejom Anatolijevičem Gavrilovim, predsednikom Komiteta Ruske Dume za saradnju sa društvenim organizacijama i verskim zajednicama, koji je istakao da će za uspešnu saradnju zemalja Evrope i Bliskog istoka i Rusije, jedna od ključnih tačaka u budućnosti biti na nivou pravoslavlja i tradicije.




Ivan Kostić, narodni poslanik, je izjavio da će Dveri i dalje raditi na jačanju odnosa sa ruskim pravoslavnim fondovima i organizacijama iz vladinog i nevladinog sektora.


Radoš Pejović, predsednik Saveta za porodicu Dveri, susreo i sa Andrejem Komruhinim, predsednikom najveće pravoslavne nevladine organizacije u Rusiji „Sorok Sorokov“, koji je Dverima čestitao današnji praznik Bogorodice Iverske (Dverjanke), ukazao na neophodnost saradnje između naše dve pravoslavne zemlje, jer bez tog oslonca, porodica, kao najvažniji stub jednog naroda, neće imati svoju zaštitu ni budućnost.




Delegacija Dveri na kraju svoje posete Rusiji posetila je srpsku crkvu Svetog Petra i Pavla u Moskvi i zaključila da su Srbija i Rusija dva bratska naroda zauvek.



Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: