Albanski jezik obavezan za sve koji žele da sačuvaju političke funkcije u opštini Medveđa

Načelnici i rukovodioci organizacionih jedinica i odeljenja u opštini Medveđa, da bi sačuvali postavljenja dobili su nalog da moraju da nauče albanski jezik.

Svim rukovodiocima unutrašnjih organizacionih jedinica u opštinskoj upravi Medveđa i načelnicima odeljenja i sektora lokalne samouprave u Medveđi, naloženo je obavezno učenje albanskog jezika.


Nalog su dobili, kako se po Medveđi govori, zbog eventualnog skorašnjeg „razgraničenja teritorija“ i obaveze da ukoliko žele da sačuvaju svoj posao u organima lokalne samouprave Medveđe, moraju da imaju sertifikat i da govore albanski jezik.


Nakon „curenja“ ovog, po mnogim detaljima protivzakonitog dokumenta u javnost, načelnica Opštinske uprave Medveđa Svetlana Todorović je,  sprovodila ličnu istragu i saslušavala gotovo svakog ko je isti posedovao ili ovaj nalog mogao posedovati.


Srpski pokret Dveri izražava bojazan da je opština Medveđa predmet protivustavne trgovine teritorijama Republike Srbije koju je naumio da sprovede Aleksandar Vučić. Istovremeno opština Medveđa je postala strateško uporište srpske i albanske mafije koja je od beogradske i prištinske vlastele, a pod patronatom srpske policije predodređena da eksploatiše sve resurse opštine Medveđa i puni SNS i SPS partijsku kasu.


Lično upozoravam građane opštine Medveđa i skrećem pažnju da sitne previlegije, obećanja o zaposlenjima nakon prodaje banje, rudnika Lece, AIK-a, žmurenja nad očiglednom pljačkom i kombinacijama koje sprovodi aktuelna vlast u sadejstvu sa šiptarskim „investitorima“ ne budu cena surove istine – buđenja u sastavu neke druge, nazovi države tj. „istočnog Kosova“.


 

dr Predrag Mitrović,

član predsedništva Srpskog pokreta Dveri