Boško Obradović: Dragan J. Vučićević nije novinar, već hladnjačar

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Skupštini Republike Srbije, narodni poslanik Dveri Boško Obradović kazao je predstavnicima medija da je predsedavajući Veroljub Arsić prekinuo debatu u Skupštini kako bi onemogućio poslanike Dveri da građanima Srbije kažu istinu.

„To je slika ove vlasti i način njihovog ophođenja, kada ih argumentima takoreći ‘izujete iz cipela’, tada oni prekinu debatu.“ – rekao je Obradović.


On je takođe postavio pitanje zašto se u Narodnoj skupštini raspravlja samo o zakonima koje nam nameđu iz EU i zašto ne razgovaramo o ključnim temama za građane Srbije, kao što je Kosovo i Metohija, cena maline i goriva, zašto ključne nacionalne i ekonomske teme ne mogu da dođu na  skupštinski dnevni red?


Obradović je odgovorio na jučerašnje pitanje Dragana J. Vučićevića na konferenciju Saveza za Srbiju povodom priključivanja  10 novih ogranizacija Savezu: „Dragan J. Vučićević nije novinar, on je hladnjačar koji direktno diriguje cenu malina i pljačka malinare. Kao što on nije novinar, tako ni Informer, TV Pink, TV Studio B nisu mediji, već medijski odbori i propagandni centri SNS“ – kazao je Obradović.


Obradović se izvinio Maji Gojković što je kada je govorio o svim strankama u kojima je bila od Srpskog četničkog pokreta, preko SRS i podrške Boris Tadiću u drugom krugu predsedničkih izbora 2012, do SNS, zaboravio da pomene  da je bila član i  Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića.


Obradović je naglasio da mu ministar pravde nije odgovorio na konkretno pitanje da li je od 1. januara 2016. godine država isplatila 59 miliona evra onima koji su bili nezakonito pritvoreni i nakon toga oslobođeni svih optužbi?


I da li to znači da će Aleksandar Vučić iz svog džepa da plati odštetu Dragoslavu Kosmajcu, koga je nazivao najvećim narko dilerom u Srbiji, a koji je oslobođen svih optužbi?


Ili će i ovo morati da plate građani Srbije, kao i prethodnih 59 miliona evra, koji predstavljaju jednu četvrtinu budžeta za poljoprivredu ili dva potpuno nova klinička centra? Ko će za ovo da odgovara?


Obradović je na kraju upitao poslanike SNS da li oni dele iste vrednosti sa svojim koalicionim partnerom Vukom Draškovićem koji je za ulazak Srbije u NATO, pa shodno tome da li se i oni zalažu za isto?


 

Info služba Dveri