Српски Покрет Двери - Лого
Search
Delegacija Dveri na pomenu žrtvama komunističkog terora

Delegacija Srpskog pokreta Dveri, predvođena Predsednikom Dveri, Boškom Obradovićem, prisustvovala je pomenu nevinim žrtvama komunističkog terora u Lisičijem potoku u Beogradu.

Pomenu su prisustovali članovi Predsedništva Zoran Pavlović, Jugoslav Kiprijanović, dr Predrag Mitrović, Stefan Aksović, kao i predstavnici opštinskih organizacija Dveri sa opština Zvezdara, Rakovica, Čukarica, Stari Grad, Voždovac, Zemun, Lazarevac i Barajevo i kao i omladina Dveri.




Na prostoru kod Kraljeve česme u Lisičijem potoku ubijeno je više hiljada ljudi bez ikakvog suđenja i dokaza o krivici, samo zato što nisu podržavali komunistički režim. Komunisti su svoje političke neistomišljenike na ovakav način ubijali, ne samo u Beogradu, već širom Srbije.


Srpski pokret Dveri podržava inicijativu podizanja spomen parka nevinim žrtvama u Lisičijem potoku i smatramo da je neophodno da se svake godine okupljamo kako se sećanje na ljude koji su nastradali ne bi zaboravilo.




Ne samo u Beogradu, već svuda u Srbiji, gde se nalazi ogroman broj masovnih grobnica i gde je popisano za sada 60.000 žrtava, treba podići spomen obeležja žrtvama, jer istina i pravda za ove nevine žrtve moraju ugledati svetlost dana, kako bi Srbija imala budućnost.



Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: