Српски Покрет Двери - Лого
Search
Prokleta Jerina bi brže rekonstruisala  Sentandrejski most

Prošao je odavno 10. septembar, prošla je i građevinska sezona, a završetak radova na rekonstrukciji Sentandrejskog mosta, preko kanala DTD izgleda veoma daleko. Srpski pokret Dveri iz Novog Sada obaveštava sugrađane da ovo osetljivo gradilište, koje se nalazi u rukama naprednjačke vlasti i njihovih „nevidljivih partnera“, postaje „novosadski Skadar na Bojani“ i velika perionica novca.

Naime, radovi su počeli polovinom marta 2018. godine, izvodi ih „Srbija auto-put“ d.o.o. Beograd, a rok završetka radova bio je 10. septembar 2018. godine. Vrednost radova je bila utvrđena na oko 68 miliona dinara, a zajednički ih finansiraju Grad Novi Sad i „Putevi Srbije“, svako po 50 odsto. Na samom početku radova režimski list „Dnevnik“ objavio je da, „po ugovoru, ta investicija košta nešto više od 57 miliona dinara, bez PDV-a“ (izvor: Dnevnik.rs, od 23.03.2018. godine), a novosadski Radio 021 objavio je 13.03.2018. i 22.03.2018. godine da je cena radova povećana na oko 68,5 miliona dinara, sa PDV-om. Istu informaciju kao i „Dnevnik“ objavio je list Večernje novosti 02. avgusta 2018. godine, uz informaciju da sledi „nastavak obimnih radova …“ jer su „problemi iskrsli zbog imovinsko-pravnih odnosa“. Kao da su se most, kanal DTD koji se premošćava i prilazne saobraćajnice  odjednom našle u nečijim dvorištima i baštama!


Prošla je građevinska sezona, a završetka ugovorenih radova na rekonstrukciji jedne od najfrekventnijih žila kucalica među novosadskim saobraćajnicama nema na vidiku. U svakodnevnom naizmeničnom propuštanju saobraćaja, mesecima su se danonoćno stvarale beskrajne kolone vozila, dok gradski stručnjaci nisu shvatili da moraju potpuno blokirati prelaz preko mosta. Za to vreme gradska vlast i formalno-pravni gradonačelnik Miloš Vučević ćute kao zaliveni. Izgleda da je bolje da je Sentandrejski most rekonstruisala, kao Smederevo, prokleta Jerina. Brže bi se završio.


Videvši da od kraja radova nema ništa, gradska vlast je objavila da se završetak rekonstrukcije premešta za januar 2019. godine, bez ikakvog obrazloženja. Sudeći po priloženim fotografijama i dinamici izvođenja radova na terenu, daj Bože da bude gotovo pre januara 2020. godine. U međuvremenu su, uz totalnu blokadu prelaza preko mosta, preusmerili saobraćaj na daleki zaobilazak na Najlon pijacu.


Poštovani Klisani, saosećamo sa vama i nek vam je Bog u pomoći. Važno je da svi vidljivi i nevidljivi saučesnici u ovom građevinskom poduhvatu budu zadovoljni javnom nabavkom.



GrO Dveri Novi Sad


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: