Српски Покрет Двери - Лого
Search
Ni manje, ni više – 1,1 milion za bahato trošenje budžetskog novca

Decembar je euforičan mesec, gledajući sa raznih aspekata, posebno što se bliži doček Nove Godine. U decembru je, izgleda, skoro sve dopušteno; pa i malo kič formacija nije na odmet.

Naime, u tom nekom prihvatljivom kiču će biti i opština Nova Varoš. Kako saznajemo, za novogodišnje ukrašavanje i rasvetu se ove godine izdvaja i do 6 puta veći novčani iznos nego prethodnih godina. Iz opštinskog budžeta, za potrebe ukrašavanja, je izdvojeno 600.000 dinara. Ali to nije sve – Turistička organizacija takođe izdvaja oko 500.000 dinara.


Ostaje da vidimo koliko raskošno će sve to izgledati. Osim naseljene zone, ukrašena biće i ruta koja vodi do hotela „Panorama“ koji se nalazi na Zlataru. Svaki „pomak i napredak“ izazivaju lavinu komentara i pitanja, koje nezadovoljni građani šire. Apsurdno je da gradić, koji ima neverovatan turistički potencijal, polako odumire. Apsurdno je i to da se Gimnazija i stručne srednje škole spoje u jedno (pod izgovorom da opštinska kasa nema toliko novca koliko je potrebno za troškove škola) zbog „uštede novčanih sredstava“. Apsurdno je da Nova Varoš sija a da u selima vlada tama!


Kome sija ta rasveta? Ne može nas zaneti taj sjaj! Život bez života, učmalost i stagnacija ne razumeju tu raskoš. Grad u kome je sve dobro – i bez rasvete sija!


 

OO Dveri Nova Varoš


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: