Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: I ja sam jedan od 5 miliona

Predsednik Dveri je na konferenciji za medije u Čačku istakao da već 6 godina nije bilo nijednog skupštinskog zasedanja na temu KiM, da se opozicija složila oko uslova za fer izbore i da će izaći na današnji protest jer se nasilje SNS nastavlja.

„Nakon jučerašnjeg formirnja tzv vojske Kosova vidimo da je čitava srpska diplomatija krahirala. Vučić je optužio svoje „prijatelje“ iz zapadnih zemalja da stoje iza ovoga. Pa gde su sada njegovi veliki prijatelji u koje se kleo poslednjih godina? Sada je jasno da je njegov međunarodni ugled jednak nuli.“ – smatra Obradović.


Obradović je ponovio da su poslanici opozicije podneli zahtev za održavanje posebne skupštinske sednice na temu KiM i da se opozicija složila oko zajedničog dokumenta sa zahtevima za fer i poštene izbore koji se odnose n slobodu medija, sprečavanje zloupotrebe biračkog spiska, zabranu korišćenja mobilnih telefona, sprečavanje iznošenja listića itd. Po njegovim rečima ova saglasnost opozicije oko toga da bez ovih uslova nema izbora je najvažniji događaj na srpskoj političkoj sceni.


On je pozvao građane na protest u beogradu, danas u 18 časova na platou Filozofskog fakulteta.


„Jedan jedini zahtev prošlog protesta je bio stop nasilju i Vučić je rekao da neće ispuniti ni taj jedan zahtev čak i da nas je 5 miliona. To znači da će nasilje da se nastavi i nastavilo se paljenjem kuće jednog novinara u Grockoj. Zato sam i ja jedan od tih 5 miliona i izlazim na protest večeras.“ – rekao je Obradović.



Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: