Српски Покрет Двери - Лого
Search
Podrška sindikatu Sloga

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ podneli su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv nepoznatih lica zbog ugrožavanja sigurnosti njihovog predsednika Željka Veselinovića.

Navodeći da se Veselinoviću i njegovoj porodici sa dvoje maloletne dece poslednjih dana otvorenim pretnjama putem društvenih mreža i telefona ugrožava spokojstvo i integritet, „Sloga“ je pozvala vlast da ne prisvaja pravdu i Ustav za sebe i sprovodi dvostruke aršine kada je u pitanju otkrivanje lica koja otvoreno preko društvenih mreža i telefona prete vlastima, a ignoriše prijave običnih gradjana i predstavnika radnika.


„Smatramo da su pretnje opasna nuspojava konstantne prljave hajke vlasti i njihovih najviših predstavnika u javnosti, uključujući funkcionere SNS, njihove koalicione partnere, ali i samog predsednika Srbije i predsednika SNS Aleksandra Vučića čija izgovorena javna reč ima posebnu težinu, zbog sve češćeg istupanja u javnosti neprimerenim rečnikom za jednog državnika“, navedeno je u saopštenju.


Iz sindikata podsećaju da su i ranije podnosili prijave na koje se nije reagovalo, niti je dobijen odgovor da li se uopšte po tome postupalo.


„Podsećamo da je hajka na predsednika ‘Sloge’ Željka Veselinovića i celokupnog sindikata počeo mnogo ranije, zbog naročito izraženih kritičkih stavova sindikata koji su potpuno suprotni hvalospevima vlasti i njenih satelita, prodržavnih sindikata u vidu mera štednje koje osiromašuju radnike i gradjanstvo. Hajka se posebno intenzivirala nakon jednog kritičkog tvita o premijerki Srbije (Ani) Brnabić koja je zagovarala rijaliti format na nacionalnim tv frekvencijama“, piše u saopštenju.


Udruženi sindikati su naveli da je vlast umesto zabrane rijalitija i umesto povećanja plata i penzija narodu izabrala „spinovanje i propagandu da Veselinovića proglasi za nekog ko je javno pozivao na silovanje, što uopšte nije tačno, jer se radi o spinu i zameni teza koja je dokaziva, a samo zato što su on i sindikat ‘Sloga’ jedni od osnivača Saveza za Srbiju čije se snage i narastajuće masovnosti vlast jedino boji“.


 

Izvor: Beta


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: