Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri proslavljaju 20 godina postojanja

Tri studenta književnosti su pre tačno 20 godina pokrenula časopis Dveri srpske. Danas su Dveri deo najvećeg opozicionog bloka u Srbiji i parlamentarna stranka koja veruje da je patriotizam borba za pristojan i normalan život svakog građanina Srbije.

Od studentskog časopisa i tribina na Mašinskom fakultetu, preko porodičnih šetnji i barikada na KiM, do zapaženog opozicionog rada u parlamentu i učešća na protestima promenilo se mnogo ali su ideja i cilj ostali isti.


Ideja da politika u ovoj zemlji može biti drugačija. Ideja da politikom treba da se bave oni koji vole svoju zemlju i koji neće zloupotrebljavati položaj na ličnu korist.


Cilj da izgradimo Srbiju kao slobodnu zemlju koja podjednako brine o svojim nacionalnim interesima i interesima svih svojih građana, koja ekonomiju gradi na principima ekonomskog patriotizma i koja porodičnu politiku shvata kao prioritet.


Na ovaj veliki jubilej s ponosom možemo da kažemo da su Dveri izrasle u ozbiljnu umereno konzervativnu stranku bez koje više nije moguće zamisliti političku scenu u Srbiji. U stranku koja je opozicija ovoj lošoj vlasti ali nikako opozicija državi i stranku koja podjednako brine o tradicionalnim vrednostima srpskog naroda koje treba negovati i o vrednostima pravde, slobode i demokratije za koje se treba boriti.


Velika svečanost povodom ovog jubileja biće upriličena 10. marta u Domu sindikata, a odbori Dveri su danas i juče tradicionalno obeležili Svetog Savu u svojim prostorijama.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: