Српски Покрет Двери - Лого
Search
Opozicija ispunila obećanje iz Sporazuma sa narodom

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da opozicija neće učestvovati u uzurpatorskom parlamentu, jer taj parlament više nema nikakav legitimitet, ali da će održavati paralelni parlament u skupštinskom holu i krenuti u aktivne razgovare sa građanima širom Srbije.

„Mi, potpisnici predloga Sporazuma sa narodom smo ozbiljni ljudi. Mi stojimo iza svojih reči, mi stojimo iza onoga što smo potpisali. Jedna od tih tačaka jasno kaže napuštanje svih skupština, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog nivoa. Zašto to mi radimo? Zato što u Srbiji više ništa ne funkcioniše. Zato što u Srbiji ne postojie više normalne institucije, od Ustavnog suda preko skupština do drugih glavnih državnih institucija koje ne funkcionišu i kojima rukovodi jedan čovek. Mi želimo da pokažemo da ovi koji ovde upravo započinju sednicu Narodne skupštine nisu Narodna skupština, nisu narod, nisu država Srbija. ONi su oteti parlament, oni su okupirani parlament, oni vladaju bez ikakve normalne situacije u ovoj državi.“ – rekao je Obradović.


Obradović je istakao da je ovo jedinstvena poruka solidarnosti sa građanima koji u više od 50 gradova i mesta u Srbiji protestuju svake sedmice od srede do nedelje, a u Beogradu već deset nedelja. Takođe je naglasio da će opozicija biti na svim protestima sa narodom i da nastavlja svoje poslaničke dužnosti van nelegalnog parlamenta.


„Od sada i domaća i međunarodna javnost neka zna da u Srbiji postoje dva parlamenta. Jedan uzurpatorski, nasilnički koji započinje ovu vanrednu i drugi demokratski, slobodni koji će se odvijati ovde u holu Narodne skupštine ili na nekom drugom mestu, uvek kada se odvija i ovaj uzurpatorski, i raspravljati o temama koje su na dnevnom redu i o drugim temama koje nikada ne mogu da se nađu na dvenom redu ovog lažnog uzurpatorskog parlamenta.“ – zaključio je Obradović.


Obradović je u ime svih poslanika opozicije zatražio ostavku ministra Mladena Šarčevića zbog uvrede upućene univerzitetskim profesorima koji su podržali protest.




Info služba Dveri



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: