Српски Покрет Двери - Лого
Search
Osnovan Savez za Srbiju Inđija

15.februara 2019. na Sretenje Gospodnje i Dan državnosti Republike Srbije, Osnovan je Savez za Srbiju Inđija.

Sporazum su potpisali Srpski pokret Dveri, Narodna stranka i Demokratska stranka zajedno sa GG „Zato što volim Inđiju – Petar Filipović“. Savez je objavio plan i program od 12 tačaka, gde je akcenat stavljen na poljoprivredu i zdravstvo.


U Sporazumu o saradnji Saveza za Srbiju Inđija se navodi da se isti formira u kriznim vremenima, i da bi ćutanje i neaktivnost u ovom vremenu bili ravni saučesništvu i saradnji sa onima koji su odgovorni za takvo stanje. Program treba da bude orijentir za uspostavljanje normalnog društva u Inđiji, koje će kao takvo biti jednako za sve i bez partijskog zapošljavanja i nepotizma.


U ime Srpskog pokreta Dveri, sporazum je potpisala narodna poslanica Marija Janjušević.


„Okupili smo se jer smo iskreni jedni prema drugima i prema građanima. Imamo dovoljno iskustva i u političkom smislu i u poslovnom. Nismo ceo život proveli u politici. Verujemo jedni drugima, želimo bolju Inđiju od one kakva je sada. Sigurna sam da ćemo dobiti podršku svih građana Inđije“, rekla je Marija Janjušević, i dodala da joj je čast što preuzima odgovornost za građane Inđije.




Milorad Stupar iz Narodne stranke je istakao da formiranjem Saveza za Srbiju  politika u Srbiji više nije ista.


„Mi svoje članove u Inđiji biramo. Privlačimo nekompromitovane mlade ljude koji žele da promene grad. Izlazimo sa programom, jer je pre tri godine naš grad bukvalno stao. Nećemo se baviti visokom politikom, već komunalnom koja se tiče svakog građanina. Moramo da smanjimo odlazak mladih iz Inđije jer bez njih nemamo budućnost. Vlast se otuđila od naroda“, naveo je Stupar.


Među potpisnicima sporazuma je i sadašnji lider opozicije u Inđiji i bivši predsednik opštine Petar Filipović. On se pre početka zahvalio svima koji su došli, jer za to je danas potrebna hrabrost.


„Hoćemo da stvorimo ozbiljnu alternativu Srpskoj naprednoj stranci. Otvoreni smo za sve druge političke partije, ostale pokrete i pojedince koji žele da rade za dobrobit Inđije, a ne da im lični interes bude na prvom mestu. Svi smo svedoci onoga što se dešava u protekle tri godine, da je Inđija od cenjene opštine u Srbiji i svetu postala mesto proseka. Mesto uništene zdravstvene zaštite i komunalne infrastrukture, mesto partijskog i porodičnog zapošljavanja. Nijedan kapitalni projekat nije urađen za tri godine. Nismo svi isti, čak nismo ni približno“, objasnio je Petar Filipović, i dodao da nema nameru da ima visoku funkciju nakon promene vlasti, ali mu je dužnost kao građanina da se bori protiv loše vlasti.


 

Petar Filipović, Marija Janjušević, Milorad Stupar

 

Program 10+ tačaka

Najviše pažnje u programu posvećeno je zdravstvu i poljoprivredi. Jedna od bitnih stavki u okviru zdravstva jeste uvođenje specijalističkih službi u Domu zdravlja, kao i formiranje novih punktova hitne službe u ostalim naseljima opštine. Planira se završetak obilaznice oko Inđije, kao i osnivanje centra za obuku i prekvalifikaciju radne snage.


Kada je reč o bezbednosti, plan je formiranje policijskih ispostava u svim mestima opštine i postavljanje video nadzora u svim školama i angažovanje školskih policajaca. U programu se navodi da je poljoprivreda najvažnija privredna grana u Inđiji. Prosperitet seoske sredine je ključan za razvoj, a prvi korak ka tome jeste ukidanje poreza na poljoprivredno zemljište. Tome će doprineti i uređenje kanalske mreže za navodnjavanje.


Najavljeno je i osnivanje fondova za talente iz oblasti sporta i kulture, kao i izgradnja pešačkih i biciklističkih staza, novih igrališta u svim mestima. Deo programa posvećen je ekologiji, te se najavljuje izgradnja azila i sadnja sadnica drveća duž svih glavnih puteva.


 

Izvor: Savez za Srbiju


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: