Српски Покрет Двери - Лого
Search
Tihi protest radnika JP „Subotica-trans” je opravdan i Dveri ga podržavaju

Poslednja dešavanja u JP „Subotica-trans” samo potvrđuju naša saznanja da se radi o tihom protestu vozača. Osnovni problem je da su radnici – vozači nezadovoljni platama koja se kreće od 35.000 do 40.000 dinara. I sada je problem, mali broj vozača u preduzeću, a postoji opasnost da se on, zbog lošeg odnosa lokalne samouprave i rukovodstva preduzeća, još više smanji i da se dovede u pitanje normalno funkcionisanje javnog prevoza u gradu.

Rukovodstvo JP „Subotica-trans” nije učinilo ništa da se ta mogućnost spreči i da se plate vozačima povećaju. Umesto toga oni pribegavaju prilagođavanju reda vožnje trenutnom broju slobodnih vozača i to je naša realnost i rezultat lokalne politike. To jeste tihi protest,  način na koji vozači iskazuju svoje nezadovoljstvo, jer vlast sve one koji javno protestvuju i štrajkuju etiketira na najbedniji mogući način nazivajući ih raznim pogrdnim imenima. Ovi radnici samo žele da rade i da prehrane svoje porodice.


Dveri Subotice smatraju da se svima pa i vozačima trebaju omogućiti uslovi rada i plate dostojna čoveka i života u Srbiji . Koliko će biti povećanje plata pre svega zavisi od spremnosti lokalne gradske vlasti da se odrekne svojih privilegija u vidu dnevnica, bahatog trošenja na reprezentaciju, skupih pića po restoranima i ostalih razbacivanja u Gradskoj kući koja nisu mala. Potrebno je da se rukovođenje preduzećem prepusti profesionalnom menadžmentu koji će i pored svih izazova iznaći način izlaska iz teške situacije u kojoj se danas nalazi JP „Subotica-trans”.


Dok ne smenimo ovu nakaradnu vlast i vladu, koja vodi isto tako nakaradnu politiku i koja je donela mere štednje i slepo se  rukovodi naredbama iz MMF-a, neće nam biti bolje. Plate radnika u JP „Subotica-trans”  treba povećati kao i svima onima koji su neophodni za normalno funkcionisanje grada.


 

Izvor: Grad Subotica

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: