Српски Покрет Двери - Лого
Search
Jelena Vujanović na protestu u Pančevu: Hoćemo Srbiju bez mesije koji nas ubeđuje da ne jede i ne spava

Ima ova zemlja mladih spremnih da za nju žive. Da žive – jer nije ovo vreme za umiranje. Ovo je vreme kada je hrabrost živeti dignute glave i imati stav.

Danas nama kažu deci ovog veka da smo nedostojni istorije naše, da nas zahvatila NAPREDNjAČKA reka i da nam se duše opasnosti plaše.


Kao što je rekao Rakić pre sto godina i  ja sada ponavljam: dobra zemljo moja – lažu. Lažu kao i sve drugo što lažu.


Ne plašimo se. Ima ova zemlja mladih spremnih da za nju žive. Da žive – jer nije ovo vreme za umiranje. Ovo je vreme kada je hrabrost živeti dignute glave i imati stav. Ovo je vreme kada je patriotizam upravo ono što je Kapor rekao – ne stvar opredeljenja, ne stvar naših političkih razlika već stvar kućnog vaspitanja.


Naravno Informer i Alo će reći da su patriote neki drugi a da smo svi ovde izdajnici.


Ali ja im kažem ako je za njih patriota jedan Jutka, a izdajnik radnik Azotare koji je zbog njih izgubio posao onda neka budem izdajnik.


Ako je za njih patriota onaj što nas je ubedio da se na tuđu ličnu kartu može otvoriti firma, a izdajnik ona medicinska sestra koja odlazi zbog njihove politike onda smo svi mi izdajnici.


Ako je za njih patriota onaj koji šalje ofarbane vozove na Kosovo, a izdajnici oni koji žive u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici pa su se osmelili da protestuju – onda mi je čast da kažu da sam izdajnik.


A kakvu to Srbiju hoćemo mi koje zovu izdajnicima i stranim plaćenicima.


To je Srbija bez mesije koji nas ubeđuje da ne jede i ne spava za budućnost Srbije, a sve što je uradio nas tera da budućnost tražimo van Srbije.


Naspavaj se čoveče i pusti nas mlade da imamo budućnost, da izgradimo Srbiju kakvu zaslužujemo. Srbiju u kojoj će se ceniti moje znanje a ne partijska knjižica. Srbiju bez vođe a sa sistemom. Srbiju u kojoj će nasilnici biti u zatvorima a ne na čelu opština. Takvu Srbiju hoćemo.


„Zaljuljano carstvo survalo se s vama“ rekao je Rakić u pesmi sa kojom sam počela. A mi smo, dobri ljudi, ovo carstvo zaljuljali. I ponavljam u ime svih mladih koji stoje pored vas. Ne plašimo se. Spremni smo da ponesemo teret naše generacije. Na nama je da izgradimo bolju Srbiju i niko to neće uraditi umesto nas


Živela Srbija!

 



Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: