Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Vlast umesto da nagradi, ona uništava domaće turističke agencije

Na vanrednoj konferenciji za medije u Narodnoj skupštini šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović kazao je da su Dveri nastavile sa aktivnim bojkotom Skupštine, zasedajući u Paralelnom parlamentu u skupštinskom holu.

On je ovom prilikom govorio o predlogu Zakona o turizmu za koji kaže da bi mogao da ugrozi više od 1000 malih i srednjih preduzeća, odnosno turističkih organizacija koje posluju širom Srbije, jer se po novom zakonu unosi obavezni depozit, koji je dodatni teret za pomenuta preduzeća. Uništavanjem malih preduzeća, tržište preuzimaju domaće i strane velike agencije.


„Interesantno je to da se ne zna koliko će dodatni depozit iznositi, on se određuje na predlog resornog ministra, što je skandalozno. U mnogim zemljama Evrope ne postoji nikakav obavezni depozit i postavlja se pitanje gde će čuvati taj obavezni depozit i ko će njime manipulisati? Ono što je glavna opasnost ovim dodatim teretom, ako on bude u visini više desetina hiljada evra, jeste da će se da preduzeća zatvoriti i da će bez posla ostati 10 do 15 hiljada ljudi, plus sve njihove porodice koje u ovom trenutku žive od toga što se bave turizmom“, rekao je Obradović.


Obradović je istakao da se dodatni depozit odnosi na one turističke agencije koje nikada nisu imale problem sa svojim poslovanjem, za razliku od onih agencija koje promoviše vlast, kao što je propala agencija „Fly fly travel“ koja je najavljena kao veliki državni projekat i koju su promovisali Vučić, Ljajić, Šarčević i Čadež, a da niko nije odgovarao zbog propasti pomenute agencije.


Obradović je podsetio na slučaj kada je vlasnik male turističke agencije iz Trstenika zajedno sa suprugom popio otrov, jer zahvaljujući državi nije mogao da posluje sa svojom agencijom, iako nije ostao dužan nijednom klijentu.


On je na kraju upitao vlast zašto kažnjava preduzeća koja u svom višedecenijskom radu nisu napravila nikakav problem, umesto da ih nagradi, pitajući da li je to ideja u svim sektorima? Da uništimo sve naše firme, da budu samo strane, da uništimo sve banke, da budu samo strane?


 To je osnovni sukob u ekonomskoj politici koje Dveri vode protiv neoliberalne politike Aleksandra Vučića koji je poslednji evrofanatik i vernik propale ideologije ekonomskog neoliberalizma.


Srpski pokret Dveri se zalaže za favorizovanje i pozitivno diskriminisanje domaćih privrednika u odnosu na strane, a posebno malih i srednjih porodičnih firmi kao što su turističke agencije.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: