Српски Покрет Двери - Лого
Search
Jakovljević u Prijepolju: Vučić pomaže strancima, a ne svojim poljoprivrednicima

Član predsedništva Srpskog pokreta Dveri, Milovan Jakovljević, govorio je u sredu na prvom protestu 1 od 5 miliona, održanom u Prijepolju.

Jakovljević, koji se bavi proizvodnjom malina, okupljenima je poručio da država ne stoji iza svojih poljoprivrednika.


„Stranci u Srbiji dobijaju besplatnu infrastrukturu, jeftine sirovine i jeftinu radnu snagu. Oslobođeni su poreza, imaju slobodno tržište i subvencije od šest do 28 hiljada evra po jednom radnom mestu. A šta dobijaju srpski poljoprivrednici, preduzetnici i seljaci? Dobijaju nelojalnu konkurenciju“, istakao je Jakovljević, koji se potom direktno obratio i predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.


„Zašto Aleksandre Vučiću ne daš ljudima u Prijepolju deset hiljada evra po radnom mestu? Zašto teraš omladinu iz Srbije u tuđinu? Zbog čega srpski seljak plaća najskuplju naftu u Evropi? Zašto plaćamo TV pretplatu preko električnog brojila? Zašto ne zaštitiš domaću proizvodnju, srpskog radnika, srpskog seljaka, već štitiš strance i svoje kriminalce?“


Pored Jakovljevića, na prvom protestu u Prijepolju, prisutnima su se obratili i organizator Aleksandar Drobnjak, kao i Slađana Stanković, predsednica Skupštine poljoprivrednih proizvođača Zapadne Srbije.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: