Српски Покрет Двери - Лого
Search
Stefan Aksović u Šidu: Ovaj sistem počiva na strahu i mora da padne

Poštovani građani Šida, braćo i sestre, dragi prijatelji… Vi u malim sredinama ste zapravo heroji ovog protesta. Vi koji ste opstali i istrajali, vi koji znate da nemaju čime da vas kupe jer se borite za slobodu a sloboda nema cenu!

Ja dolazim takođe iz manje sredine i vrlo dobro znam kako je to kada u nekom mestu svako svakoga zna. Znam da naši sugrađani radije na proteste izlaze u Beograd ili neki veći grad u strahu da će ih u svom mestu prepoznati i staviti na crnu listu nepodobnih.


To je slika i prilika sistema koji počiva na strahu i koji će zbog toga pasti jer smo mi slobodarski narod koji ume da se za slobodu bori!


Želim da vam kažem da znam i da ste umorni, umorni i od života u ovakvom mafijaškom sistemu ali i od ovih šetnji koje traju unazad već mesecima.


Ta mala sredina iz koje ja dolazim je Lazarevac, nadaleko čuven po slavnoj Kolubarskoj bici – možda najvećoj vojnoj pobedi srpskog naroda u istoriji koju je predvodio veliki vojvoda Živojin Mišić.


Kada je postalo teško, kada su vojnici klonuli – izgubili i snage i nade – naredio je povlačenje,  ali ne da bi se predao već da bi vojsku odmorio i okrepio a onda je usledio udar kakav niko nije očekivao i koji je neprijatelja proterao preko Drine.


Naš kontranapad je 13. aprila u Beogradu. To je dan kada ćemo pokazati svu svoju snagu. To je dan kada Srbija mora da stane!


Živeo Šid. Živela Srbija!

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: