Poslanica Dveri: Protest ispred Pinka 6. aprila zbog nezadovoljstva izveštavanjem

Poslanica pokreta Dveri Marija Janjušević izjavila je da će se građani u subotu, 6. aprila tokom protesta „Jedan od pet miliona“ okupiti ispred zgrade Pinka kako bi na svoj način pokazali nezadovoljstvo izveštavanjem te televizije.

Janjušević je za televiziju Prva kazala da uvek svako od predstavnika opozicije naglašava nenasilnu borbu.


Negirala je pisanje pojedinih medija da će organizatori protesta zloupotrebiti žene i decu, navodeći da će ispred Pinka izneti svoje zahteve i da će taj skup biti prenošen na fejsbuk stranicama Pokreta Dveri, Saveza za Srbiju i „Jedan od pet miliona“, kao i da se nada da će mediji biti prisutni.


„Planska borba za oslobađanje medija, koristićemo društvene mreže, građani će moći sve da prate na svim fejs stranicama iznećemo svoje zahteve“, kazala je Janjušević.


Poslanica Socijalističke partije Srbije Stefana Miladinović rekla je da je neprihvatljiv upad demonstranata u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS). Ona je kazala da rad RTS-a može da se unapredi, da je tačno da opozicija mora biti prisutna u medijima, kao i da je primetno gostovanje različitih predstavnika Saveza za Srbiju na televiziji.


Janjušević je rekla da je RTS javni medijski servis i da svi građani imaju pravo da tamo uđu i zahtevaju adekvatno izveštavanje, dok je Pink privatan posed.

 


Izvor: Danas