Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dragana Milićević na protestu u Staroj Pazovi: Za častan i pošten život

U petak, 05.04.2019. u Staroj Pazovi, učesnicima protesta „#1od5miliona“ obratila se Dragana Milićević, fizioterapeutkinja, ćerka Tomislava Tovarovića, najvećeg privatnog poljoprivrednog proizvođača u bivšoj Jugoslaviji.

Milićević je podsetila da Srbija poseduje 4,25 miliona hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta, „izuzetne prirodne potencijale za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju“. Naglasila je, potom, da je – nažalost – bavljenje poljoprivredom u Srbiji prilično nezahvalno, jer država ne nastoji da pomogne domaću privredu. Zahvaljujući ovim onespokojavajućim okolnostima, starija lica su primorana da odustanu od bavljenja poljoprivredom i pokušaju da pronađu zaposlenje u fabrikama stranih investitora, koji – najčešće – pružaju poražavajuće uslove za rad i minimalne nadnice.


Milićević je istakla i da vladajuća većina favorizuje strane investitore, naspram svojih građana, jer strancima obezbeđuje najplodnije zemljište i novčana sredstva, u vidu subvencija, za svakog zaposlenog, u iznosu od 10.000 evra. Domaćim poljoprivrednicima su, dakle, uskraćene subvencije, regresi, premije; ne odobravaju im se povoljni poljoprivredni krediti, ne pomaže im se pri kupovini mašinȃ, traktorȃ, a o osnivanju Razvojne banke se i ne govori.


Naposletku, Milićević je pozvala učesnike protesta da 13.04. prisustvuju velikom narodnom protestu u Beogradu, koji će početi u 15 časova, ispred Narodne skupštine i zajedno se izbore „za fer, poštene i demokratske izbore; za slobodne medije“, kao i „za častan, pošten život… da više nikada, nikom, jedini ideal u životu ne bude da napusti svoju rođenu zemlju“.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: